Blestemele lui Ceauşescu, în Parlament: „Suntem atât de mizerabili. Cum ne suportă Dumnezeu?”

Deputatul minorităţilor naţionale Niculae Mircovici le-a spus, marţi, în plen, deputaţilor şi senatorilor că, după 22 de ani, i-a ajuns "blestemul lui Ceauşescu", pentru că sunt "atât de prefăcuţi, atât de falşi şi atât de mizerabili", încât uneori se gândeşte cum îi mai "suportă" Dumnezeu.

RomaniaTV.net
20 dec. 2011, 14:35
Blestemele lui Ceauşescu, în Parlament: „Suntem atât de mizerabili. Cum ne suportă Dumnezeu?”

„Nu văd altceva, domnilor senatori şi deputaţi, să vă spun decât să priviţi în sus ochiul viclean şi răzbunător al lui Ceauşescu. Blestemul lui ne-a ajuns astăzi, după 22 de ani, aici, în această sală. Pentru că suntem atât de prefăcuţi, atât de falşi şi atât de mizerabili încât uneori mă gândesc cum ne mai suportă Dumnezeu”, a afirmat Mircovici.

El a arătat că revoluţionarii timişoreni au refuzat să participe la această şedinţă solemnă şi a citit un mesaj din partea acestora.

„Timişorenii nu participă la această sesiune pentru că o consideră o mascaradă ieftină şi de un cinism nemaiîntâlnit în Parlamentul României. (…) Nu poţi să slăveşti un lucru pe care îl repudiezi”, a arătat Mircovici.

Deputatul a mai spus că revoluţionarii vor curăţire, dar şi adevăr şi dreptate, iar statul le datorează acest lucru, împreună cu „scuzele şi reparaţiile aferente”.

Potrivit lui Mircovici, copiii României sunt fericiţi că vor primi de la bugetul de stat 500.000 lei, însemnând 20 de bănuţi de copil.

„Sunt 500.000 de lei luaţi de la gura orfanilor ai căror părinţi au fost arşi, acum 22 de ani, în crematoriul din Bucureşti, iar astăzi şi-au comemorat părinţii la Popeşti Leordeni”, a mai spus Mircovici.

„Să ne fie ruşine şi să ne ierte Dumnezeu!”, a încheiat deputatul minorităţilor naţionale.