Blestemele vrăjitoarelor: Procurorul Bălăşescu, reţinut pentru luare de mită

Procurorul Max Bălăşescu de la Parchetul Tribunalului Ilfov a fost reţinut pentru că ar fi primit 50.000 de euro de la vrăjitoarele Vanessa şi Melisa să le scape de dosar, au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

RomaniaTV.net
01 feb. 2012, 10:21

UPDATE, ora 13.11: Procurorul Mihai Betelie, şeful Parchetului Judecătoriei sectorului 4 Bucureşti, arestat în 26 ianuarie pentru fapte de corupţie, este acuzat şi de divulgarea unor informaţii pentru a-l favoriza pe procurorul Max Bălăşescu, cercetat de Direcţia Naţională Anticorupţie şi reţinut miercuri

Concret, susţin magistraţii, procurorul şef Betelie a aflat că se urmăreşte de către DNA interceptarea ambientală a lui lui Maximilian Bălăşescu, de la Parchetul Tribunalului Bucureşti, şi ar fi divulgat această procedură judiciară.

La solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Consiliul Superior al Magistraturii a emis, miercuri, aviz de reţinere pe numele procurorului Max Bălăşescu, delegat la Parchetul Ilfov de la Parchetul Tribunalului Bucureşti.

În 21 decembrie 2011, Curtea de Apel Bucureşti a decis arestarea vrăjitoarele Roxana Lider, cunoscută drept Vanessa, şi Rada Mincă, cunoscută drept Melisa, precum şi a lui Ion Constantin şi Sava Craiff Buzea pentru înşelăciune şi şantaj, respectiv complicitate la aceste două infracţiuni.

Vrăjitoarele au fost arestate în urma sesizării Oanei Zăvoranu, care a reclamat la poliţie că a fost înşelată de cele două.

Pentru a obţine o soluţie favorabilă în dosar, cele două vrăjitoare l-ar fi plătit pe procurorul Bălăşescu, potrivit surselor citate. Iniţial, magistratul ar fi cerut 100.000 de euro, însă ar fi primit jumătate. Procurorul este audiat, urmând ca în cursul zilei de miercuri să se decidă dacă acesta va primi mandat de arestare preventivă.