Bloc de 8 etaje prăbuşit în Turcia: 21 morţi conform ultimului bilanţ

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a declarat că Turcia trebuie să tragă învăţăminte după prăbuşirea unui imobil cu opt etaje, miercuri, la Istanbul. Potrivit unui nou bilanţ, în urma surpării clădirii au murit 21 persoane, relatează AFP.

RomaniaTV.net
09 feb. 2019, 18:47
Bloc de 8 etaje prăbuşit în Turcia: 21 morţi conform ultimului bilanţ

„Avem numeroase învăţăminte de tras din ceea ce s-a întâmplat”, a spus Erdogan după ce s-a deplasat la locul tragediei, unde operaţiunile de căutare a altor eventuale victime continuă.

Sâmbătă, ministrul de Interne, Suleyman Soylu, a anunţat că bilanţul prăbuşirii clădirii este de 18 morţi şi 14 răniţi.

Preşedintele Erdogan a vizitat la spital persoanele care au fost rănite după surparea imobilului, iar apoi a participat la înmormântarea a nouă membri ai unei familii, care şi-au pierdut viaţa în incident.

„Asta se întâmplă pentru că aceste imobile au fost construite ilegal, doar pentru a se câştiga bani”, a spus preşedintele turc, menţionând că toate clădirile din zonă sunt inspectate pentru a se vedea dacă mai există vreun pericol.

Clădirea rezidenţială de opt etaje s-a prăbuşit, miercuri, în districtul Kartal, din Istanbul. Imobilul avea 14 apartamente şi trei magazine. La adresa respectivă erau înregistrate 43 de persoane.