Bloc de locuințe cuprins de flăcări în SUA, explozie puternică la Milano şi pod prăbuşit în Finlanda

Operațiune de salvare contra cronometru în Statele Unite, într-un bloc de locuințe care a luat foc. Întreaga intervenție a fost surprinsă de camerele de corp ale polițiștilor.

11 mai 2023, 14:07
Bloc de locuințe cuprins de flăcări în SUA, explozie puternică la Milano şi pod prăbuşit în Finlanda

Operațiune de salvare contra cronometru în Statele Unite, într-un bloc de locuințe care a luat foc. Întreaga intervenție a fost surprinsă de camerele de corp ale polițiștilor.

Polițiștii au acționat ca la carte și au reușit să-i scoată din case pe locatari, înainte ca flăcările să se extindă. O femeie în scaun cu rotile a fost transportată pe brațe în afara clădirii.

Nimeni nu a fost rănit, deși unii locatari au preferat să sară pe geam. Doi polițiști au ajuns la spital din cauza fumului inhalat, dar au fost trimiși în scurt timp acasă.

Veste teribilă pentru persoanele de peste 65 de ani. Şofatul ar putea fi interzis după această vârstă

Proprietarii imobilului cred că incendiul ar fi fost provocat de persoane fără adăpost, care ar fi ocupat subsolul clădirii. Cauza oficială va fi stabilită însă de o anchetă.

Un incendiu de proporții s-a produs în această dimineață la Milano, în zona Porta Romana. Originile incendiului sunt încă necunoscute, cu un nor mare negru vizibil în diferite zone ale orașului.

O explozie de amploare a avut loc, joi, în centrul orașului Milano, în nordul Italiei, potrivit unui raport publicat de postul de știri SkyTG24.

O dubă care transporta butelii de oxigen a luat foc în cartierul Porta Romana din oraș, potrivit poliției, provocând o explozie de mari proporții care s-a extins la vehiculele din apropiere și la o clădire de apartamente. Poliția a închis zona, în timp ce la locul accidentului au putut fi văzute și ambulanțe și pompieri.

În timp ce clădirile din jur au fost evacuate, nu există deocamdată informații despre potențiali răniți, notează agenția de presă Baha.

Cel puţin 27 de persoane, majoritatea copii, au fost rănite joi în urma prăbuşirii unei pasarele pietonale în oraşul finlandez Espoo, aflat în apropierea capitalei, a declarat un purtător de cuvânt al serviciului regional de salvare din Helsinki, citat de Reuters.

Potrivit serviciilor de urgenţă, 24 dintre răniţi, majoritatea copii de şcoală primară, au fost transportaţi la spital. Mai multe unităţi de salvare, poliţie şi ambulanţă s-au deplasat la faţa locului.

Niciuna dintre victime nu are, din fericire, răni care să-i pună viaţa în pericol, potrivit Ilta Sanomat. În majoritatea cazurilor este vorba despre facturi de membre.

Românii, campioni la amenzi primite și neachitate în Olanda. Presa olandeză: „Mai întâi trebuie să ne fure portofelele ca să plătească amenzile“
Pasarela pietonală care s-a prăbuşit traversa un şantier de construcţii şi ducea către un centru comercial. Era o pasarelă provizorie, făcută pe bază de placaj, la o înălţime de cinci metri şi se afla în apropierea unei guri de metrou.

În momentul accidentului, pe pasarelă se aflau aproximativ 40 de elevi. Potrivit unui martor ocular, cu puţin timp înainte de ora nouă şi jumătate dimineaţa, au început să se audă zgomote, urmate de ţipete puternice.