Românii, campioni la amenzi primite și neachitate în Olanda. Presa olandeză: „Mai întâi trebuie să ne fure portofelele ca să plătească amenzile“

Aproape 900.000 de amenzi de circulație au fost date conducătorilor auto străini pe teritoriul Olandei anul trecut. Românii ocupa primul loc în rândul străinilor amendați.

10 mai 2023, 12:17
Românii, campioni la amenzi primite și neachitate în Olanda. Presa olandeză: „Mai întâi trebuie să ne fure portofelele ca să plătească amenzile“

Românii sunt campioni la amenzi primite și neachitate în Olanda. Anul trecut s-au dat în total de 874.539 de amenzi de circulație. Adică o medie de 22 337 pe zi. Cele mai multe amenzi au fost date pentru depășirea vitezei legale (815.000), urmate de parcarea neregulamentară (18.091) și trecerea pe culoarea roșie a semaforului (12.049), arată cifrele Agenției Centrale de Colectare a Activităților Judiciare (CJIB), citate de welingelichtekringen.nl.

312.848 de amenzi au ajuns la conducători auto din Germania, iar 234.000 la belgieni. Pe locul trei sunt polonezi (93.000). Acest lucru se datorează faptului că mulți lucrători migranți polonezi lucrează în Olanda și conduc cu un număr de înmatriculare polonez, scrie stiridiaspora.ro.

Citește și: Alexandru Hegyi, românul care nu a fost primit într-un hotel din Olanda, vrea scuze publice

 

Românii, care țin capul de afiș al amenzilor date străinilor în Olanda, nu plătesc

Românii se prefac adesea „că le sângerează nasul“ și nu-și plătesc amenda decât în 42,2% din cazuri. „Până la urmă, mai întâi trebuie să-ți fure portofelul ca să poată plăti măcar o dată“, notează tabloidul olandez „Fără Stil“ (n.r.- geenstijl.nl.).

„Noi (n.r. olandezii) suntem, desigur, băiatul cuminte din clasă. De îndată ce o amendă de doi ani de pe autostradă ajunge în poștă, noi batem din palme și o plătim. Și știți cine nu face asta? Practic, toată lumea, cu excepția olandezilor. Românii, francezii, francezii, irlandezii, grecii, spaniolii. Toți zgârciții ăia care nu ne plătesc amenzile. Și au dreptate“, mai scrie publicația „Fără Stil“.

ANAF vrea să impoziteze banii trimişi de românii din diaspora. Cum se stabileşte cine sunt românii „bogaţi”