Veste teribilă pentru persoanele de peste 65 de ani. Şofatul ar putea fi interzis după această vârstă

Reînnoirea permisului de conducere devine din ce în ce mai dificilă pentru şoferii din Spania, în special pentru cei care au împlinit vârsta de 65 de ani, care ar putea pierde dreptul de a mai conduce pe drumurile publice.

10 mai 2023, 16:18
Veste teribilă pentru persoanele de peste 65 de ani. Şofatul ar putea fi interzis după această vârstă
Veste teribilă pentru persoanele de peste 65 de ani. Şofatul ar putea fi interzis după această vârstă

Veste teribilă pentru persoanele de peste 65 de ani. Reînnoirea permisului de conducere în Spania este una dintre cele mai complicate proceduri. Trebuie să fii atent când expiră, să faci examenul medical, evaluarea psihologică, fotografie nouă, apoi să te programezi, sunt doar câteva dintre problemele legate de reînnoire. În plus, șeful Direcției Generale pentru Trafic (DGT), Pere Navarro, a anunțat că dorește să efectueze modificări pentru cei peste 65 de ani.

Citeşte şi: Românii, campioni la amenzi primite și neachitate în Olanda. Presa olandeză: „Mai întâi trebuie să ne fure portofelele ca să plătească amenzile“

În prezent, în Spania nu există o limită, așa cum se întâmplă în alte țări. Pere Navarro a explicat presei că este de acord să fie mai exigent la reînnoirea permisului de conducere, având în vedere categoria celor peste 65 de ani, dar insistă că nimănui nu i se va interzice să conducă din cauza vârstei.

„Acum, de la vârsta de 65 de ani, reînnoiești permisul pentru încă cinci ani. Dar extinderea permisului de conducere pentru cineva care are 90 de ani, timp de cinci ani, mi se pare ciudat”, a spus șeful Direcției Generale pentru Trafic (DGT) conform publicației spaniole Eldia.

Citeşte şi: Ţara în care „te-ai ars” dacă foloseşti GPS-ul în timp ce eşti la volan. Amenda este colosală

Culmea este că cel mai recent studiu „Peste 65 de ani la volan: pericol real sau mit social?”, realizat de Fundația Línea Directă în colaborare cu Fesvial și Centro Zaragoza, precizează că șoferii în vârstă nu reprezintă un pericol pe șosele.  Mai mult, rata lor de accidente este de patru ori mai mică decât cea a celor sub 25 de ani și mai puțin de jumătate din cea a șoferilor între 35 și 44 de ani. Conform statisticilor, doar 10% dintre șoferii din trafic au peste 65 de ani.