Blocul făcut scrum de inconştenţa unor minori este reabilitat. Din păcate, un alt bloc a luat foc vineri în Constanţa FOTO şi VIDEO

150 de familii au rămas pe drumuri la Constanţa după ce doi minori s-au jucat cu focul în parcarea subterană. Acum, blocul este refăcut, dar, ca în balada Meşterului Manole, alt incendiu a distrus vineri un imobil de apartamente din Constanţa.

28 ian. 2022, 20:10
Blocul făcut scrum de inconştenţa unor minori este reabilitat. Din păcate, un alt bloc a luat foc vineri în Constanţa FOTO şi VIDEO

Cu puţin înainte de Crăciun, în noaptea de 15 spre 16 decembrie 2021, un incendiu de proporții a a avut loc la un bloc din strada Prelungirea Nicolae Grindeanu din Constanţa. Totul a pornit din parcarea subterană unde doi minori, unul de 15 ani și unul de 13 ani, au turnat combustibil pe un autovehicul, focul extinzându-se cu repeziciune. Ce a urmat este o reală tragedie, în urma incendiului, 150 de apartamente au fost afectate și sunt nelocuibile, 37 de autoturisme au fost distruse, iar 250 de persoane, dintre care 70 de copii, au rămas fără locuință.

Incendiu puternic la un cămin de bătrâni. Zeci de persoane au fost evacuate de urgenţă
Locuitorii blocului distrus de flăcări în Constanța au putut intra cu greu în apartamente și au evaluat dezastrul făcut de incendiu. Au încercat să recupereze lucrurile neatinse de foc sau fum, dar vor avea nevoie de mult timp și ajutor pentru a începe o viață nouă. Cei mai mulți au apelat pentru moment la rude și prieteni.

Din fericire, inspectorii de stat în construcții au stabilit că structura blocului nu a fost afectată, astfel că acum începe reabilitarea.  Cei care vor să sprijine în continuare pot dona în contul Asociației de Proprietari Prelungirea Sergent Nicolae Grindeanu Nr. 6, IBAN: RO77BTRLRONCRT0525818102 .

@ionuuuut.tsi

Ne trezim muncind , cu drag și spor 👌👌#alpinismutilitar #construction #foryou @mihocclaudiu1

♬ sunet original – Marioradu84

Poveşti cutremurătoare după incendiul din Constanţa

Locatarii unui apartament pregătiseră bradul și așteptau Crăciunul când casa le-a fost cuprinsă de cumplitul incendiu. Irina locuia împreuna cu băiețelul ei de doi ani. Soțul, marinar, e plecat în voiaj. Casa lor este acum scrum. Doar bradul a rămas verde. Şi este doar una dintre poveştile dramatice ale locatarilor, care se luptă şi acum să obţină banii din asigurare pentru a-şi reface apartamentele.

Un bloc întreg din Medgidia a fost evacuat vineri în urma izbucnirii unui incendiu

Din păcate, ca în legenda Meşterului Manole, în timp ce blocul ars în decembrie se reabilitează, un alt bloc de apartamente a ars în noaptea de joi spre vineri. Alerta s-a dat în jurul ore 2.00, pompierii ISU Dobrogea fiind anunțați că în Medgidia, în blocul 3 TINER, situat pe strada Plevnei, este foarte mult fum pe casa scării.

Incendiu la spital Covid din cauza unei lumânări aprinse la Terapie Intensivă. Trei morţi la un prim bilanţ
Au fost alocate trei autospeciale de stingere, o autoscară, trei echipaje SMURD B, unul de descarcerare descarcerare, o autospecială transport victime multiple și trei ambulanțe din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță.

La ora 02:45, la nivelul spitalului Medgidia s-a activat Planul Alb de intervenție.
La ora 03:00 au fost evacuați toți locatarii blocului, 25 adulți și 2 copii.
La ora 03:16 incendiul a fost localizat.
Intervenția s-a încheiat la ora 05:43.


Au fost transportate la spital 5 persoane: un bărbat cu arsuri pe față și la membrele superioare, două persoane intoxicate cu fum dar conștiente și două femei cu atac de panică.

În total, în bloc au fost aproximativ 40 de persoane, din care 25 adulți și 2 copii au fost evacuați de către echipajele de intervenție.

Incendiul s-a manifestat la două garsoniere de la etajul 2 al blocului (P+3), în care erau depozitate materiale textile și mase plastice, pe o suprafață de aproximativ 40 mp.

Holul blocului, pe o suprafață de 10 mp si alte 12 garsoniere au fost afectate de fum si apă. Persoanele evacuate au fost cazate de către primărie la un hotel din Medgidia.