Atenţie, români! Blocurile izolate termic, bombă pentru sănătatea locatarilor. Ce spun medicii

Românii abia aşteptă săţi anvelopeze locuinţele, dar u n bloc izolat termic poate fi sursă de boli pentru locatari, dacă nu este ventilat corespunzător. Specialiștii recomdandă ca, la interval de o oră, fiecare cameră a locuinţei să fie aerisită.

04 feb. 2020, 19:42
Atenţie, români! Blocurile izolate termic, bombă pentru sănătatea locatarilor. Ce spun medicii

Medicii susţin că locuinţele izolate termic sunt un pericol şi pot aduce problemele de sănătate.

„Izolarea termică a locuinţelor este un lucru foarte bun, însă, acest lucru nu trebuie să excludă ventilarea corectă şi periodică a încăperii pentru că o încăpere neventilată creşte riscul de îmbolnăvire. Riscul de infecţii acute, dar şi riscul de infecţii cronice pulmonare şi aici mă refer la cutizarea unui astm bronşic”, a declarat Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Bucureşti.

Locatarii de la bloc, obligaţi să monteze contoare la calorifere. Cine nu montează, 1000 de lei AMENDĂ

La rândul lor, constructorii avertizează că fantele de aerisire nu se montează de fiecare dată aşa cum ar trebui.

„Problema ce a apărut este legata de apariția noilor tehnologii, ne-am bucurat în momentul în care am putut să ne montăm o tâmplărie termoizolantă care ne asigură o etanșeizare foarte bună a încăperii, dar nu ne-am gândit că această etanşeizare poate să aibă repercusiuni asupra calităţii aerului. Producătorii de tâmplărie termoizolantă au gândit o rezolvare la această problemă şi au invetat nişte fante de aerisire. Din păcate aceste fante nu se montează pentru că sunt mai scumpe”, a declarat Adriana Ifteme, director Patronatul Societăţilor din Construcţii.