Bloggeriţă de succes reacţionează vehement la o postare a lui Moise Guran şi îl acuză de MISOGINISM

Un adevărat scandal a izbucnit în online-ul românesc la sfârşitul săptămânii trecute, atunci când în atenţia publicului a apărut o înregistrare video în care vloggerul Alexandru Bălan "Colo" instiga la violarea femeilor minore.

RomaniaTV.net
03 iun. 2020, 18:10
Bloggeriţă de succes reacţionează vehement la o postare a lui Moise Guran şi îl acuză de MISOGINISM

Valul de reacţii stârnit de afirmaţiile lui Bălan a fost uriaş în mediul online şi youtuberul a intrat şi în atenţia poliţiei.

„În urmă informațiilor apărute în media, cu privire la anumite declarații ale unui bărbat ce activează în zona on line, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București s-a sesizat din oficiu și a demarat verificări pentru stabilirea situației de fapt și de drept.”, anunță luni DGPMB.

Fostul jurnalist şi politician Moise Guran a publicat luni un mesaj pe pagina sa de Facebook, în care observa că atenţia publicului din acele zile fusese acaparată de subiectul youtuberului şi de fotografia în care premierul Orban, alături de alţi membri ai cabinetului, apărea în biroul de la guvern fără mască şi fumând.

„Cele mai aprinse dezbateri din ultimele zile, din țara noastră, au fost ocazionate de un puști care-și povestește fanteziile sexuale pe youtube și de o poză cu un premier care se crede Mare Logofăt.”, a scris Guran, dar mesajul său a provocat numeroase reacţii virulente, astfel că acesta a şters postarea şi a revenit cu alta.

„Poporul nostru urăște cu pasiune, și cu, și fără motiv. Deja e reflex, că nici ura nu durează.”, este a doua postare a fostului jurnalist, care a declanşat un nou şir de reacţii şi comentarii negative, astfel că şi aceasta a fost ştearsă.

Miercuri a apărut reacţia bloggeriţei Lorena Lupu, jurnalist, actor, autor şi, de curând, cântăreaţă, care afirmă că mesajele lui Moise Guran arată că acesta nu înţelege şi minimizează traumele femeilor care au îndurat abuzuri din partea bărbaţilor.

„Să postezi că „e doar un puştan care relatează fantezii sexuale” înseamnă să minimalizezi modul în care acest comportament afectează femei. Tratate astfel „pentru că arată bine”. De parcă a arăta bine sau a te îmbrăca provocator e o crimă.

Apoi tot voi vă văicăriţi când femeile refuză să mai arate bine şi să mai fie femei şi bociţi feminitatea de altădată.

Ştiţi unde îmi exersez eu feminitatea de altădată? La mine acasă şi atât. Pentru că acasă, feminitatea mea de altădată nu va avea de îndurat bădărănia de acum.

Apoi, Guran şterge tâmpenia şi începe să se vaiete că „Poporul nostru urăşte cu pasiune, şi cu, şi fără motiv”.

Motivul e acolo. Ţi s-a explicat în repetate rânduri. Dacă în continuare nu reuşeşti să-l distingi, e fie că nu te duce mintea, fie că în continuare nu ţi se pare că experienţele oribile ale femeilor merită luate în seamă.

Între timp, Moise Guran şi-a şters mugetările înţelepte”, a scris artista pe blogul său.

Lorena Lupu a ajuns cunoscută publicului larg în urma unei emisiuni ApropoTV, în care comicul Micuţu îi ironiza vocea şi dicţia dintr-o reclamă pentru un salon de videochat, iar bloggeriţa i-a răspuns pe site-ul său, Trollywood.

La începutul acestui an, înainte de pandemie, Lorena Lupu s-a lansat şi pe piaţa muzicală, cu piesa Jet.

Nu în ultimul rând, versatila artistă a încercat să-l concureze pe Micuţu şi în domeniul comediei, prin două participări la emisiunea IUmor.

Citeşte şi: Vica Blochina, apel disperat pe reţelele de socializare: „A dispărut azi dimineaţă, vă rog frumos să mă ajutaţi”