BNR, replică dură pentru Ion Ţiriac: „Acum nu-i mai convine!”. Dezvăluiri despre organizarea turneul de la Bucureşti

Banca Naţionala a României i-a răspuns dur lui Ion Ţiriac, după atacurile privind proprietatea Arenelor BNR. Purtătorul de cuvânt al instituţiei, Dan Suciu, spune ca miliardarul a organizat gratis turneele de la Bucureşti până în 2015.

12 oct. 2017, 05:37
BNR, replică dură pentru Ion Ţiriac: „Acum nu-i mai convine!”. Dezvăluiri despre organizarea turneul de la Bucureşti

Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al BNR, a declarat că, dacă e convins că BNR este proprietar ilegal al Complexului din Cotroceni, Ion Ţiriac trebuie să demonstreze acest lucru în instanţă. În plus, dacă Guvernul va ceda presiunilor făcute de miliardar şi va deposeda BNR, prin HG sau OUG, de proprietatea sa, această manevră va fi investigată de Comisia Europeană.

Ion Ţiriac contestă dreptul de proprietate al BNR-ului pentru Arenele din Cotroceni

„Dincolo de populismul pe care anumiţi politicieni văd că îl utilizează, reamintim că noi înţelegem foarte clar atât soluţia, cât şi situaţia. Ce ne interesează pe noi, în acest moment, e să repunem arenele în circuit. Deci, atâta vreme cât s-a putut juca acolo, s-a jucat. Până în 2015, Ion Ţiriac a putut organiza turneele internaţionale acolo şi nu l-am auzit să aibă probleme de proprietate. Nu s-a schimbat nimic cu proprietatea de atunci”, a spus Dan Suciu pentru ProSport.

„Faptul că noi n-avem posibilitatea să investim, din nou, din motive legale, şi că n-am găsit nici noi, dar nici guvernul, pentru că ne-am adresat de trei ori guvernelor succesive din perioada respectivă, soluţia de a-l repune în circulaţie. Probabil că nu-i mai convine… Ion Ţiriac, repet, organiza gratis turneele de la Bucureşti. Şi cred că era o oportunitate de afacere foarte bună pe care o regretă acum”, a mai spus oficialul BNR.

„Soluţia e ca, pe baza unei evaluări care să facă o estimare de preţ, să se facă un schimb de proprietăţi.