BNR, sfat pentru românii care îşi retrag banii de la bancomat din cauza coronavirus. „Nu recomandăm nimănui să se panicheze”

Reprezentanţii BNR fac un apel la calm şi îi sfătuiesc pe oameni să nu meargă la bancomate pentru a-şi retrage banii, pe fondul temerilor generate de pandemia de coronavirus.

RomaniaTV.net
16 mart. 2020, 14:27
BNR, sfat pentru românii care îşi retrag banii de la bancomat din cauza coronavirus. „Nu recomandăm nimănui să se panicheze”

„Există bani și în ATM-uri, nu recomandăm nimănui să se panicheze sau să se ducă la ATM-uri să scoată bani. Există suficiente lichdități pentru toată lumea”, a declarat Dan Suciu, purtător de cuvânt al BNR, la Digi24.

Pandemie de coronavirus. Câţi bani primesc angajaţii care stau acasă cu copiii şi cei care muncesc de la distanţă

Dan Suciu a explicat că BNR este preocupată să asigure existenţa lichidităţii pe piaţă şi să ia măsuri pentru a stabiliza cursul valutar.

„Tocmai faptul că este lichiditate suficientă presupune că există o anumită variabilitate a cursului sau a dobânzilor, altfel nu se poate. Lichiditate există în bănci, băncile pot să-și facă plățile, sunt solide și stabile”, a spus Dan Suciu.

Cel mai slab LEU din istorie în faţa EURO. Curs valutar BNR 16.03.2020. ROBOR la trei luni a crescut. Efectele coronavirusului

Purtătorul de cuvânt al BNR a explicat că Banca Naţinoală discută cu sistemul bancar pentru a găsi „mecanisme care să poată flexibiliza deciziile băncilor de la caz la caz, pentru că sunt cazuri mai complicate și cazuri care își desfășoară activitatea normal”.

Avertismentul unui fost şef ANAF: „Urmează aterizarea forțată în România „normală”. Lucrul bine făcut rămâne doar un deziderat”