Boagiu îl dă în judecată pe Ponta. Vezi de ce este acuzat liderul PSD

Vicepreşedintele PDL Anca Boagiu a declarat, miercuri, că a decis să-l dea în judecată pe "candidatul" Victor Ponta "pentru prejudiciile pe care le-a adus statului român" şi pentru "încălcarea tratatului de aderare al României la UE".

RomaniaTV.net
21 nov. 2012, 15:09
Boagiu îl dă în judecată pe Ponta. Vezi de ce este acuzat liderul PSD

„Am luat decizia să-l dau în judecată pe candidatul Ponta pentru prejudiciile pe care le-a adus statului român, pentru blocajele pe care le-a produs în economia românească, pentru prigonirea pe care a pornit-o împotriva investitorilor din România, pentru încălcarea tratatului de aderare a României la UE. De ce pentru tratat? Pentru că planurile noastre de dezvoltare sunt angajamente ale acestui tratat, pe care suntem obligaţi să-l respectăm”, a spus, într-o conferinţă de presă, vicepreşedintele PDL.

Boagiu i-a cerut lui Victor Ponta să spună public dacă „orientarea sa este europeană”. „Îi cer public candidatului Victor Ponta să ne spună dacă orientarea sa este europeană şi să şi-o asume înainte de 9 decembrie, îi cer public să ne spună dacă are o altă orientare, pe care să şi-o asume înainte de 9 decembrie, nu să ne facă ceva, ce ne pregăteşte până la urmă, să ne scoată din Europa”, a adăugat vicepreşedintele PDL.

Ea nu a putut să precizeze ce articole din prevederile legale a încălcat Ponta, dar a menţionat faptul că avocaţii ei lucrează la documentul de dare în judecată.

Boagiu a fost întrebată ce despăgubire i-ar cere lui Victor Ponta, după ce-l va da în judecată. „Cea mai mare despăgubire care trebuie cerută candidatului Ponta este să ne lase în pace, să lase România în pace”, a răspuns vicepreşedintele PDL.

Ea a făcut aceste precizări după ce a prezentat unele documente referitoare la contractele de finanţare pentru proiectele de infrastructură semnate cu UE. „Domnul Ponta ne minte, ne spune că nu există bani în bugetul de stat, dar are bani să finanţeze centura Târgu -Jiu”, a susţinut Boagiu.

Premierul Victor Ponta a susţinut că Anca Boagiu, „fătuca” aceasta care a fost ministrul Transporturilor, este vinovată de blocarea POS Transporturi, prin „acordarea în mod ilegal” a contractului pentru autostrada Nădlac-Arad, astfel că „probabil va merge la DNA să explice cum a dat contractul”.

Victor Ponta a fost întrebat, săptămâna trecută, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, cum comentează declaraţiile Ancăi Boagiu despre dreptul de veto al României la Consiliul European.

„Doamna Boagiu, această fătucă ce a fost ministrul Transporturilor prin meritele sale personale şi pregătirea extraordinară, este direct vinovată şi, probabil, va merge şi la DNA de blocarea Programului Operaţional Sectorial pe Transporturi, prin acordarea în mod ilegal a contractului, alături de doamna Trăilă, pentru Nădlac-Arad, unei firme pe care o ştie foarte bine şi pe al cărei patron îl ştie foarte bine. Din cauza organizării ilegale a licitaţiei, România are acest program pe transporturi presuspendat. Ce să îi mai răspund doamnei Boagiu, că probabil va merge la DNA să explice cum a dat contractul şi cum o ajută câştigătorul contractului în campanie. E mare îndrăzneală, să vorbeşti de funie în casa spânzuratului. Mi se pare tipic pentru un PDL-ist”, a spus atunci şeful guvernului.