Boala incurabilă de care suferă Alexandra Stan. Diagnostic crunt al medicilor: „E foarte riscant!”

Alexandra Stan a reușit să slăbească, chiar dacă suferă de o boală autoimună care favorizează acumularea de kilograme. Vedeta urmează însă un tratament medical și ţine un regim alimentar strict.

21 iun. 2023, 20:43
Boala incurabilă de care suferă Alexandra Stan. Diagnostic crunt al medicilor: „E foarte riscant!”
Boala incurabilă de care suferă Alexandra Stan. Diagnostic crunt al medicilor: "E foarte riscant!"

Boala incurabilă de care suferă Alexandra Stan. Vedeta suferă de tiroidita Hashimoto, o afecțiune în care sistemul imunitar atacă tiroida. Boala s-a reactivat în urma unor episoade stresante, cum ar fi divorțul de fostul soț, dar și după ce a participat la „Survivor România”.

Citeşte şi: Momente de cumpănă pentru Alexandra Stan. Artista este în depresie din cauza succesului: ”Cu asta m-am luptat eu foarte mult în ultimii ani”

„Avem 10 kilograme în plus atunci când m-am întors din America. Mă îmbolnăvisem de glandă și eram dereglată total. Eu am tiroidită Hashimoto autoimună, dar reușesc s-o țin în frâu în ultima vreme. Nu consum gluten, lactate, zahăr, soia, alcool, mai deloc. Cafeaua la fel mai puțin, doar una de dimineața, înainte beam 3-4 cafele pe zi. Eu cred totuși că medicamentul e baza. E foarte riscant să te bazezi doar pe alimentație. Iau Euthyrox de 50 mg, atât am luat de la început, nu-l înterup că nu vreau să risc”, a dezvăluit artista pentru Click!.

Citeşte şi: Alexandra Stan a dezvăluit motivul pentru care nu vrea un bărbat cu bani. „Eu nu aș putea să fiu cu cineva pentru că are bani”

Tiroidita Hashimoto este o boală autoimună care afectează tiroida, ducând la scăderea cantității de hormoni produși de aceasta. Tiroida este o glandă prezentă la baza gâtului, responsabilă de producerea unor hormoni esențiali pentru reglarea funcțiilor corpului, funcții precum creșterea sau reglarea metabolismului. Atunci când producția acestor hormoni scade apare hipotiroidismul, iar organismul nu mai primește aportul necesar pentru a susține o funcționare normală. Tiroidita Hashimoto apare atunci când sistemul imunitar începe să atace glanda tiroidă.