Boala verii: cum tratezi rapid toxiinfecţia alimentară

Favorizata de caldura, toxiinfectia alimentara survine in special dupa ce ai mancat oua, lactate sau carne. Ea poate aparea brusc sau chiar si la doua zile dupa ingestia unor alimente ale caror proprietati au fost deteriorate. Boala verii: cum tratezi rapid toxiinfectia alimentara.

RomaniaTV.net
13 iul. 2014, 07:08
Boala verii: cum tratezi rapid toxiinfecţia alimentară

In functie de germenii care o provoaca, toxiinfectia alimentara poate aparea la cateva ore dupa ingestia unui aliment contaminat, pana la doua zile. O toxiinfectie poate antrena greata, voma, diaree, dureri abdominale, febra, deshidratare. Nu toata lumea reactioneaza la fel. Unii oameni prezinta unul, doua semne de toxiinfectie alimentara, in timp ce la altii simptomele survin brusc si violent. Intensitatea starii de rau depinde de germenii responsabili si de fragilitatea fiecaruia.

Ce faci cand apare diareea?

Atunci cand apare diareea, primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa lasi intestinul sa se odihneasca. Nu consuma alimente solide timp de cateva ore sau o zi. La fel de importanta este hidratarea. Odihneste-te timp de doua, trei zile. Toxiinfectia alimentara este riscanta pentru anumite categorii de persoane (copii, varstnici, femei insarcinate, bolnavi de cancer). Diareea puternica poate duce si la complicatii, cum a fi colonul iritabil timp de cateva luni de zile.

Articol integral la: http://www.curademiere.ro/boala-verii-cum-tratezi-rapid-toxiinfectia-alimentara/