Boc, despre demisia lui Ponta şi a Guvernului: E un act de normalitate într-o societate democratică

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat miercuri că demisiile anunțate miercuri în cadrul Guvernului reprezintă "un act de normalitate".

04 nov. 2015, 17:04
Boc, despre demisia lui Ponta şi a Guvernului: E un act de normalitate într-o societate democratică

„Este un act de normalitate într-o societate democratică ceea ce s-a întâmplat astăzi și mă refer la demisiile care au avut loc. Mai bine mai târziu decât niciodată. E un act de normalitate într-un sistem democratic”, a spus Boc în cadrul unei întâlniri cu presa.

Citeşte şi: REACŢIA lui Oprea, după demisia lui Ponta: Nu voi mai face parte din niciun guvern, UNPR va intra în negocieri

Întrebat dacă consideră că protestele din stradă au avut și ele un rol în deciziile politicienilor de a demisiona, fostul premier Emil Boc a declarat „categoric da”, scrie Agerpres.

Premierul Victor Ponta a anunțat, miercuri, la Palatul Victoria, că își depune mandatul de la conducerea Guvernului.

În 8 mai 2012, Victor Ponta a fost învestit în funcţia de prim-ministru al României, în urma demiterii Guvernului condus de Mihai Răzvan Ungureanu, prin moţiune de cenzură iniţiată de Uniunea Social Liberală (USL), devenind cel mai tânăr premier al României. Guvernul Ungureanu a deţinut puterea executivă din 9 februarie 2012 şi până în 27 aprilie 2012 şi a venit la putere după depunerea mandatului de către premierul Emil Boc, ca răspuns la o serie de proteste ample în Bucureşti şi marile oraşe din ţară.