Boc: Nu mi-a fost solicitată o vilă de protocol ca locuinţă după terminarea mandatului preşedintelui

Fostul premier Emil Boc a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că preşedintele nu i-a solicitat niciodată atribuirea vreunei vile de protocol pentru instituţia prezidenţială şi că nu i-a fost solicitată vreo astfel de vilă în perspectiva unei locuinţe după terminarea mandatului.

RomaniaTV.net
25 iul. 2012, 20:45
Boc: Nu mi-a fost solicitată o vilă de protocol ca locuinţă după terminarea mandatului preşedintelui

„Niciodată preşedintele României nu mi-a solicitat, în calitate de prim-ministru, atribuirea vreunei vile de protocol pentru instituţia prezidenţială. Cu atât mai mult, niciodată nu mi-a fost solicitată vreo vilă de protocol în perspectiva unei locuinţe după terminarea mandatului de preşedinte al României. Din acest punct de vedere, pot să afirm clar şi răspicat că o asemenea solicitare nu a existat din partea preşedintelui României şi, din acest punct de vedere, afirmaţiile premierului nu au acoperire în realitate”, a declarat Boc.

Miercuri, premierul Victor Ponta a luat mai mulţi jurnalişti acreditaţi la Palatul Victoria şi a mers cu ei la Vila Dante a RA-APPS, unde le-a spus că are date că acest imobil a fost pregătit, cu reparaţii din bani publici de peste un milion euro, ca viitoare locuinţă a lui Traian Băsescu la finele mandatului.

Premierul a mai susţinut că a aflat de la Serviciul de Protecţie şi Pază (SPP) că preşedintele Traian Băsescu folosea deja piscina vilei Dante în perioada în care imobilul era în proces de reamenajare şi că preşedintele şi-a ales personal chiar şi parchetul.

„Am vorbit şi eu cu cei de la SPP şi mi-au spus că, din ordinul preşedintelui, nu intră nimeni acolo. SPP mi-a spus că, din cauza preşedintelui, nu pot să intru. Cui altcuiva aproba domnul Boc un milion de euro pentru repararea vilei ? Cum poate Băsescu să mintă că nu ştie nimic dacă el personal şi-a ales toate lucrurile alea din vilă ?”, a spus Ponta la România TV.

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a declarat la rândul său că, dacă „premierul mincinos Victor Ponta” prezintă o solicitare a sa privind renovarea Vilei Dante pentru sine, el le va cere cetăţenilor să îl destituie duminică la referendum. „Pentru ca o astfel de renovare să-mi poată fi pusă în sarcină trebuie să existe o solicitare a mea sau a Adminstraţiei Prezidenţiale, că altfel nu se apucă nimeni să pregătească pentru preşedinte o vilă. Or, eu îl rog pe primul ministru Victor Ponta, pe primul ministru mincinos Victor Ponta să prezinte o astfel de hârtie şi, dacă o prezintă, eu îi rog pe români să mă destituie duminică la referendum”, a afirmat Băsescu.