Boc nu-l demite pe Blejnar. Nu ştie dacă este urmărit penal de către DNA VIDEO

Premierul Emil Boc a declarat că nu a fost înştiinţat oficial de către procurorii anticorupţie că şeful ANAF, Sorin Blejnar este urmărit penal. Pe de altă parte, Boc a afirmat că va demite orice demnitar al Guvernului care se va regăsi în situaţia în care DNA porneşte urmărirea penală împotriva sa.

RomaniaTV.net
04 feb. 2012, 10:55
Boc nu-l demite pe Blejnar. Nu ştie dacă este urmărit penal de către DNA VIDEO

„Nu am primit o comunicare oficială la Guvern pe această chestiune”, a declarat Boc fiind întrebat dacă ştie că Blejnar este în vizorul DNA.

În schimb, premierul Boc a afirmat că, dacă o va primi, o astfel de înştiinţare oficială din partea procurorilor, Blejnar va fi înlăturat de la conducerea ANAF.

„Se aplică regula generală: când se începe urmărirea penală împotriva unui demnitar, va fi demis. Nu este un lucru nou”, a precizat primul-ministru Emil Boc.

Procurorii DNA îl cercetează penal pe Sorin Blejnar pentru instigare la evaziune fiscală. Şeful ANAF dădea, pe bani grei, cursuri de furat pentru mai marii contrabandei cu petrol. Dovada procurorilor a fost prezentată vineri seară în emisiunea „Secrete de stat”, de la Romania TV.

Procurorii DNA au deschis un dosar nou pe numele lui Sorin Blejnar şi al lui Codruţ Marta, fostul său şef de cabinet, pentru instigare la evaziune fiscală. Şeful Fiscului apare în acest dosar ca protector al celei mai mari reţele de contrabandă cu motorină şi benzină. Capul reţelei este Attila Peter Racz, unul dintre cei mai prolifici importatori de petrol la negru din România, care are legături şi cu mafia italiană.

Potrivit DNA, şeful Fiscului ar fi coordonat ani buni contrabanda cu ţiţei din România. Mai mult, şi-a dezvoltat propria reţea ilegală, condusă de Racz Peter Attila, unul din capii contrabandei cu combustibili din ţara noastră.