Boc: Raed Arafat poate reveni în minister. Creatorul SMURD evită să-i dea un răspuns VIDEO

Premierul Emil Boc spune că Raed Arafat este binevenit să revină în minister sau să participe la elaborarea noului proiect de lege privind sănătatea în cadrul comisiei care va fi formată în acest sens, dacă va dori acest lucru. Arafat refuză să comenteze declaraţiile premierului. În schimb, ministrul sănătăţii aşteaptă un telefon de la fostul subsecretar de stat.

RomaniaTV.net
16 ian. 2012, 10:40
Boc: Raed Arafat poate reveni în minister. Creatorul SMURD evită să-i dea un răspuns VIDEO

Întrebat, luni, de jurnalişti dacă apreciază că este posibil ca Raed Arafat să lucreze la noul proiect al legii sănătăţii sau să revină în minister, premierul a răspuns că fostul subsecretar de stat „este binevenit, dacă domnia sa va dori”.

La întrebarea dacă a discutat cu ministrul sănătăţii despre posibilitatea ca Arafat să revină la minister, Boc a răspuns:

Ministrul Sănătăţii va da toate detaliile pe marginea acestui subiect, dar eu nu am niciun fel de problemă ca domnia sa să facă parte din orice colectiv şi din orice echipă„.

Contactat de RTV.NET, Raed Arafat a spus că nu face nici un fel de comentariu.

Raed Arafat a demisionat, săptămâna trecută, din funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, în urma nemulţumirilor privind noile prevederi referitoare la medicina de urgenţă din proiectul Legii sănătăţii şi ca urmare a criticilor formulate la adresa lui de către preşedintele Traian Băsescu.

Un nou proiect, o nouă echipă

Emil Boc a mai spus că ministrul Sănătăţii a fost mandatat să formeze o echipă care să redacteze un nou proiect de lege privind sănătate, echipă din care nu vor lipsi reprezentanţi ai asociaţiilor pacienţilor, societăţii civile, sindicatelor, patronatelor şi Colegiului Medicilor.

El a precizat că mandatul a fost acordat în şedinţa de luni a coaliţiei.

„Ministrul Sănătăţii a fost mandatat să formeze o echipă care să redacteze un nou proiect de lege a sănătăţii, o echipă din care să nu lipsească reprezentanţii asociaţiilor de pacienţi, ai medicilor, ai sindicatelor, ai patronatelor, Colegiul Medicilor, ai societăţii civile, care, în urma analizei, să ne propună un nou proiect sau modifcarea legislaţiei existente”, a spus Boc.

Premierul a susţinut din nou că nici proiectul retras şi nici noul act normativ nu prevăd privatizarea sistemului de urgenţă, desfiinţarea SMURD sau costuri suplimentare pentru cetăţeni.

Rittli Ladislau: Aştept un telefon de la Arafat. Dorim să reluăm discuţiile privind proiectul noii Legi a sănătăţi

Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, a anunţat luni că îl aşteaptă pe doctorul Raed Arafat să colaboreze în privinţa proiectului Legii sănătăţii, el fiind totodată preşedintele Comisiei de urgenţă a ministerului.

Întrebat dacă ar putea face o propunere premierului pentru readucerea doctorului Raed Arafat în funcţia de subsecretar de stat, ministrul a spus că nu s-a gândit la acest lucru. În schimb, el a subliniat că ar dori să folosească experienţa lui Raed Arafat în proiectul noii legi a sănătăţii şi a reiterat totodată ideea că urgenţa nu se va privatiza.

Totodată, întrebat dacă îi va telefona doctorului Arafat pentru a-l invita la discuţii în MS, pe marginea legii, ministrul a spus că nu ştie cum ar trebui procedat, susţinând că poate ar trebui ca fostul subsecretar de stat să îl conteacteze.

„Aştept un telefon de la doctorul Arafat. Dorim să reluăm discuţiile privind proiectul noii Legi a sănătăţi cât mai curând şi cu profesionişti”, a spus Rittli Ladislau.