Boc şi Ritli s-au executat rapid. Proiectul Legii sănătăţii a fost retras

La scurt timp de la anunţul preşedintelui Băsescu că renunţă la proiectul de lege a sănătăţii, ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a decis, la solicitarea premierului, retragerea din dezbaterea publică a proiectului.

RomaniaTV.net
13 ian. 2012, 16:58
Boc şi Ritli s-au executat rapid. Proiectul Legii sănătăţii a fost retras

Guvernul a anunţat că ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a retras din dezbaterea publică proiectul de lege privind organizarea şi funcţionarea sistemului sanitar din România, la solicitarea primului-ministru Emil Boc.

Anunţul a venit la aproximativ o oră de la declaraţia preşedintelui Traian Băsescu, în care cerea public premierului Emil Boc retragerea proiectului.

Şeful statului preciza că face acest lucru văzând că o mare parte din public şi majoritatea celor din sănătate nu vor schimbarea sistemului.

„Aş mai face două observaţii. Una e legată de faptul că nimeni din sistem nu vrea schimbarea acestuia. Sau foarte puţini o vor, probabil medicii tineri sau medicii la mijloc de carieră. Deci spitalele nu vor schimbarea, medicii de familie nu vor schimbarea, sistemul de urgenţă nu vrea schimbarea sistemului medical. Binenţeles, înţeleg prin toate semnalele publice că şi o mare parte din public nu vrea schimbarea sistemului de sănătate”, a spus Traian Băsescu.

El a menţionat că cere premierului retragerea proiectului care viza reforma în Sănătate.

„În aceste condiţii, vă pot spune că cer public prim-ministrului retragerea proiectului care viza reforma în Sănătate. Am discutat, de altfel, cu prim-ministrul intenţia de a face acest lucru şi o fac eu pentru că aici a fost Comisia Prezidenţială, aici s-a făcut propunerea de proiect de lege, aici au fost oamenii specialişti care s-au dedicat încercării de a pune un diagnostic şi de a da nişte soluţii adaptate la realităţile României care să poată contribui la o mai bună gestionare a resurselor existente şi să mărească resursele financiare pentru creşterea calităţii şi competitivităţii sistemului”, a spus Băsescu.