Bogdan a devenit erou. Poliţistul din Iaşi a salvat un bătrânel care era la un pas să îşi pună capăt zilelor

Un poliţist din Iaşi a devenit erou după ce un bătrânel a fost la un pas să îşi pună capăt zilelor în lacul de acumulare din cartierul Cug. Bogdan, care este polițist în cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Iaşi, a ajuns la momentul potrivit. Bărbatul era în timpul lui liber.

RomaniaTV.net
11 nov. 2020, 15:05
Bogdan a devenit erou. Poliţistul din Iaşi a salvat un bătrânel care era la un pas să îşi pună capăt zilelor

Omul în vârstă de 76 de ani fusese operat și ieșise din spital în aceeași zi. Bărbatul a decis să-și pună capăt zilelor, așa că s-a dus în zona lacului de acumulare din capătul cartierul ieșean Cug. A intrat în lac, însă nu a putut să renunţe la viaţă şi a început să strige disperat după ajutor.

Potrivit IPJ Iași, bătrânelul a fost salvat de un poliţist, care se afla în timpul liber.

„Seara trecută (10.11.2020), în jurul orei 23.00, colegul nostru, poliţist în cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Iaşi, fiind în timpul liber şi deplasându-se cu maşina personală a observat o femeie, care părea agitată. A oprit şi a întrebat-o dacă s-a întâmplat ceva, moment în care aceasta i-a arătat în lacul de acumulare din capăt CUG un bărbat care solicita ajutor, existând riscul să se înece”, potrivit unui comunicat al Poliţiei.

Imediat, poliţistul a intervenit pentru a-l ajuta pe bătrân.

„Iniţial ţinându-l pentru ca acesta să nu se scufunde, iar apoi l-a legat cu o sfoară dată de un cetăţean, astfel încât să rămână la suprafaţă. Ulterior, au ajuns la faţa locului reprezentanţii I.S.U. care au preluat bărbatul şi l-au transportat la o unitate medicală, pentru acordare de îngrijiri medicale. Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi transmite felicitări poliţistului pentru implicare şi spiritul de iniţiativă de care a dat dovadă”, se mai arată în comunicatul IPJ.