Bogdan Aurescu a discutat cu John Kerry despre situaţia postelectorală din Republica Moldova

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a discutat cu secretarul de stat al SUA, John Kerry, despre situaţia postelectorală din Republica Moldova, în cadrul unei întrevederi pe care cei doi oficiali au avut-o, joi, în marja Consiliului Ministerial OSCE de la Basel, informează un comunicat de presă remis Agerpres de către MAE.

04 dec. 2014, 13:25
Bogdan Aurescu a discutat cu John Kerry despre situaţia postelectorală din Republica Moldova

Bogdan Aurescu a discutat cu John Kerry despre situaţia postelectorală din Republica Moldova, în cadrul unei întrevederi pe care cei doi oficiali au avut-o, joi, în marja Consiliului Ministerial OSCE de la Basel, informează un comunicat de presă remis Agerpres de către MAE. Potrivit sursei citate, în cadrul discuţiei au fost salutate negocierile pe care le poartă cele trei partide proeuropene din Republica Moldova pentru constituirea noului guvern şi a fost subliniată importanţa ca un guvern proeuropean să fie format cât mai curând.

Pe de altă parte, Aurescu a reiterat angajamentul României pentru dezvoltarea Parteneriatului Strategic cu Statele Unite, care reprezintă ‘un pilon central’ al politicii externe a României.

‘Ministrul Bogdan Aurescu a evocat totodată faptul că, în 2015, România şi Statele Unite vor celebra 135 de ani de relaţii diplomatice şi a adresat omologului american invitaţia de a realiza anul viitor o vizită oficială la Bucureşti, pentru marcarea acestei aniversări şi discutarea căilor de aprofundare a Parteneriatului Strategic’, adaugă sursa citată.

De asemenea, precizează MAE, şeful diplomaţiei române a informat cu privire la progresele în pregătirea bazei de la Deveselu, a cărei operaţionalizare urmează să aibă loc în 2015, fiind realizată astfel faza a doua a Abordării Adaptive în Etape a Apărării Împotriva Rachetelor Balistice din Europa (EPAA), ‘parte importantă a dimensiunii politico-militare a Parteneriatului Strategic bilateral’.