Bogdan Buta, acuzat că ar fi abuzat doi minori, s-a retras de la conducerea festivalurilor Untold şi Neversea: „Pentru a se putea dedica exclusiv în a-şi demonstra nevinovăţia”

Unul dintre organizatorii Untold, Bogdan Buta, este acuzat că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu doi minori în 2021, cei doi fiind audiaţi, marţi, de poliţişti. Anchetatorii au deschis iniţial dosar penal pentru agresiune sexuală, marţi încadrarea fiind schimbată în act sexual cu un minor.

01 feb. 2024, 15:07
Bogdan Buta, acuzat că ar fi abuzat doi minori, s-a retras de la conducerea festivalurilor Untold şi Neversea: „Pentru a se putea dedica exclusiv în a-şi demonstra nevinovăţia”

Faptele ar fi avut loc în 2021, într-un imobil din Cluj-Napoca, dar Buta susţine că este vorba despre un ”scenariu SF”, pus în practică de ”şantajişti şi infractori de cea mai joasă speţă” şi anunţă că îi va da în judecată pe jurnaliştii care au publicat declaraţiile presupuselor victime, minori la acea vreme.

Joi, Bogdan Buta a anunţat, prin intermediul avocaţilor care îl reprezintă, că a decis să se retragă din calităţile executive pe care le deţine în conducerea festivalurilor Untold şi Neversea, funcţii care vor fi preluate de către ceilalţi co-fondatori şi de echipa executivă.

„Din respect pentru oamenii din echipa sa, dar şi pentru a se putea dedica exclusiv în a-şi demonstra nevinovăţia, Bogdan Buta a decis să se retragă din calităţile executive pe care le deţine şi să le predea către ceilalţi co-fondatori şi echipei executive. De asemenea, toate operaţiunile de zi cu zi vor fi preluate şi încredinţate echipei de management a grupului până în momentul în care cazul va fi soluţionat de forurile competente şi se va face dreptate. Avem încredere că justiţia îi va trage la răspundere pe cei responsabili de acest atac mediatic. Suntem convinşi că în urma procedurilor, toate „acuzaţiile” se vor dovedi a fi neadevărate, iar în final cei responsabili vor răspunde pentru aceste grave acuzaţii false”, au transmis avocaţii săi, potrivit Observatornews.

Citeşte şi: Procurorii au modificat încadrarea în cazul lui Bogdan Buta. Noi acuzaţii pentru patronul Untold

Ioan-Bogdan Buta este un antreprenor clujean, fondator al festivalului Untold, organizat la Cluj-Napoca, şi al festivalului Neversea, organizat în Constanţa. Când a izbucnit scandalul, milionarul se află în Emiratele Arabe, unde se ocupa de organizarea UNTOLD Dubai, programat să înceapă pe 15 februarie.

Poliţiştii au transmis că luni au fost audiate două dintre persoanele implicate, în vârstă de 18 şi 19 ani din municipiile Cluj-Napoca şi Iaşi. Anchetatorii au deschis iniţial dosar penal pentru agresiune sexuală, dar încadrarea a fost ulterior schimbată în act sexual cu un minor. Faptele ar fi avut loc în 2021, într-un imobil din Cluj-Napoca. Buta susţine că este vorba despre un „scenariu SF”, pus în practică de „şantajişti şi infractori de cea mai joasă speţă”. IPJ Cluj a precizat că în cadrul audierilor nu au fost formulate plângeri penale referitoare la infracţiuni contra libertăţii şi integrităţii sexuale.

Citeşte şi: Victor Ciutacu, despre Ferma Dacilor: Nici dacă Dinicu își ungea singur pensiunea cu untură și catran și după aia-i dădea foc cu o baterie de cocktailuri Motolov, nu putea obține o pălălaie de 1.000 grade Celsius”