Bogdan Gheorghiu, la audierile din Parlament: „Am fost surprins să văd o colaborare foarte fluidă între USR şi PSD”

Bogdan Gheorghiu, ministrul propus pentru portofoliul Culturii, a primit marţi aviz negativ din partea comisiilor de specialitate din Parlament. S-au înregistrat 13 voturi împotriva numirii ca ministru, 9 "pentru" şi 2 abţineri.

RomaniaTV.net
18 feb. 2020, 18:49
Bogdan Gheorghiu, la audierile din Parlament: „Am fost surprins să văd o colaborare foarte fluidă între USR şi PSD”

„Am fost şi eu surprins astăzi să văd o înfrăţire bruscă, o colaborare foarte fluidă între USR şi PSD. Acest lucru m-a surprins şi pe mine, să văd PSD şi USR votând la unison. Astea sunt surprizele în politica românească. Credeam că există o solidaritate pe partea dreaptă a eşichierului politic. Din păcate, astăzi am văzut o solidaritate între USR şi PSD”, a declarat Bogdan Gheorghiu, la finalul audierii, conform Agerpres.

La începutul audierii, Gheorghiu a fost întrebat de preşedintele Comisiei de cultură din Senat, Lucian Romaşcanu: „Dumneavoastră, în calitatea de deputat, veţi vota Guvernul Orban II când va veni la vot în Parlament?”, iar răspunsul a fost: „Sigur că da”, notează Libertatea.

Întrebat, la încheierea audierilor de către jurnalişti dacă va vota pentru învestirea Guvernului, în pofida deciziei partidului ca parlamentarii PNL să nu voteze acest cabinet pentru a se ajunge astfel la alegeri anticipate, Gheorghiu a spus: „Sigur, în momentul în care sunt ministru desemnat, opţiunea mea va fi să votez. Aceasta este opţiunea mea pe moment”.

Ludovic Orban a anunţat deja că PNL nu va vota Guvernul pe care a fost desemnat să-l formeze, pentru a se putea ajunge la alegeri anticipate.

Citeşte şi: Ludovic Orban, despre transformarea alocaţiilor pentru copii în vouchere: „Nici nu avem în programul de guvernare aşa ceva”