Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii, în izolare din cauza COVID-19. „Am intrat în contact cu o persoană confirmată pozitiv”

Ministrul Culturii a anunţat, joi, că a intrat în izolare după ce a intrat în contact cu o persoană infectată cu noul coronavirus. Bogdan Gheorghiu a precizat că urmează să se testeze şi, până la aflarea rezultatului, a decis să lucreze de acasă.

21 ian. 2021, 18:30
Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii, în izolare din cauza COVID-19. „Am intrat în contact cu o persoană confirmată pozitiv”

Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii, a publicat un mesaj pe Facebook, prin care a anunţat că s-a izolat pentru că a intrat în contact cu o persoană confirmată cu COVID-19.

„Am aflat astăzi că am intrat recent în contact cu o persoană confirmată pozitiv cu COVID-19. Din fericire nu mă simt rău, nu am vreun simptom specific, dar urmez protocolul și m-am izolat, a scris Bogdan Gheorghiu, pe Facebook.

Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii: „Faceți tot posibilul să rămâneți sănătoși”

Ministrul Culturii a precizat că va lucra de acasă în următoarea perioadă.

„După ce voi efectua testul și voi afla rezultatul, voi vedea care este calea de urmat. Până atunci, lucrez de acasă, iar echipa mea are grijă ca lucrurile să decurgă normal. Așa cum scriam dimineață, faceți tot posibilul să rămâneți sănătoși!”, a mai precizat Gheorghiu.

Citeşte şi: Victor Ciutacu a răbufnit, după ce poliţiştii au anunţat că nu-i mai verifică pe cei din izolare: 11 luni au făcut ABUZ în serviciu

Decizia poliţiştilor de a nu-i mai verifica pe cei aflaţi în izolare sau în carantină la domiciliu a fost luată în urma negocierilor cu ministrul Lucian Bode și conducerea Ministerului de Interne.

„ Întrucât ședințele de dialog social purtate cu ministrul Bode și conducerea M.A.I. s-au dovedit a fi sterile, fără o finalitate care să se reflecte în eliminarea inechităților și a discriminării la care sunt supuși polițiștii, începând de ieri am intrat în a doua etapă din calendarul de proteste stabilit de comun acord cu celelalte sindicate.

Astfel, membrii noștri de sindicat au refuzat și vor refuza în continuare să mai verifice persoanele izolate/carantinate la domiciliu, această atribuție neregăsindu-se în fișele posturilor, ea fiind efectuată pro bono până în prezent.

Totodată, pentru ca semnalele de protest să fie cât mai vizibile, aceștia poartă în continuare banderole albe pe mâneca uniformei de serviciu, așa cum se observă în fotografia colegilor de la Biroul Ordine Publică al Poliției Municipiului Sibiu”, transmite SNPR DECUS.
Citeşte şi: Ministrul culturii, Bogdan Gheorghiu, despre condiţiile redeschiderii sălilor de cinema şi de spectacol: „Vom propune 3 scenarii”