Bogdan Olteanu s-a prezentat la IPJ Dâmboviţa pentru a fi încarcerat după ce a fost condamnat la 5 ani de închisoare

Bogdan Olteanu s-a prezentat joi la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dâmboviţa, pentru a fi încarcerat. Fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare pentru trafic de influenţă. 

RomaniaTV.net
29 oct. 2020, 11:01
Bogdan Olteanu s-a prezentat la IPJ Dâmboviţa pentru a fi încarcerat după ce a fost condamnat la 5 ani de închisoare
Bogdan Olteanu poate participa la majoratul fiicei sale în Oman. DNA s-a opus

„La data de 29 octombrie a.c., la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, s-a prezentat un bărbat, în vârstă de 49 de ani, domiciliat în comuna Aninoasa, pe numele căruia a fost emis un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate. Mandatul a fost emis de Tribunalul Bucureşti, pentru o perioadă de 5 ani, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă, faptă prevăzută de art. 291 din Codul Penal”, a anunţat IPJ Dâmboviţa. 

 

Bogdan Olteanu a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare

Bogdan Olteanu va fi încarcerat după ce a fost condamnat definitiv, joi, de Curtea de Apel Bucureşti, la 5 ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, într-un dosar în care este acuzat că a primit un milion de euro de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu.

Iniţial, în decembrie 2019, Bogdan Olteanu a fost condamnat la 7 ani închisoare, însă Curtea de Apel Bucureşti a schimbat decizia Tribunalului Bucureşti şi i-a redus pedeapsa la 5 ani.

Bogdan Olteanu a fost trimis în judecată de DNA în octombrie 2016, fiind acuzat că, în perioada iulie – noiembrie 2008, pe când era preşedinte al Camerei Deputaţilor, a solicitat şi primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu un milion de euro şi sprijin electoral în schimbul numirii lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

Ulterior, ca urmare a diligenţelor depuse de Olteanu, Mihaiu a fost numit, la data de 18 septembrie 2008, în funcţia de guvernator al Deltei Dunării, susţin procurorii.

Potrivit acestora, suma de un milion de euro a fost transferată dintr-un cont din Cipru în contul din Bulgaria al unei societăţi înregistrate în SUA şi apoi retrasă în numerar în trei zile consecutive. Ulterior, la solicitarea lui Vîntu, banii i-au fost remişi lui Olteanu la biroul unde acesta îşi desfăşura activitatea în sediul PNL.