Un fost ministru în Guvernul Ponta REFUZĂ să poarte mască. „Sunt sănătos. Ministrul Sănătăţii a spus că masca o poartă oamenii bolnavi”

Bogdan Stanoevici, fost ministru al Românilor de Pretutindeni în Guvernul condus de Victor Ponta, a explicat, marţi, de ce nu a purtat mască de protecţie în cadrul unei conferinţe de presă, cu toate că acest lucru este obligatoriu în spaţii închise. El consideră că nu încalcă legea pe motiv că "masca o poartă oamenii bolnavi".

RomaniaTV.net
03 nov. 2020, 12:58
Un fost ministru în Guvernul Ponta REFUZĂ să poarte mască. „Sunt sănătos. Ministrul Sănătăţii a spus că masca o poartă oamenii bolnavi”

„Pentru a evita speculaţiile ulterioare şi atacurile inutile, vă spun eu acum – faptul că nu port mască este în primul rând pentru că sunt sănătos. Şi aici îl citez pe ministrul Sănătăţii, care a spus că masca o poartă oamenii bolnavi, oamenii sănătoşi nu o poartă.

Am făcut în fiecare lună câte un test, din motive diferite. Toate negative. Pe de altă parte, am purtat-o acolo unde eram obligat să o fac, pentru că eu sunt un respectuos al legii şi mi-a ieşit un herpes. Îmi pare foarte rău că vă dau din casă, dar în momentul în care aş pune mască s-ar produce o infecţie şi chiar nu am timp de infecţii în acest moment”, a susţinut Bogdan Stanoevici, conform Agerpres.

Îndemnul medicului Virgil Musta: Masca de protecţie trebuie purtată la orice contact cu alte persoane, chiar şi cu familia

Fost ministru al Românilor de Pretutindeni în Guvernul condus de Victor Ponta, Stanoevici a participat, marţi, la sediul Partidului Ecologist Român, la o conferinţă de presă, în calitate de candidat al formaţiunii la Mureş pentru Camera Deputaţilor, alături de Şerban Nicolae şi Cătălin Ivan.

Spre deosebire de ceilalţi doi politicieni, Stanoevici nu a purtat mască de protecţie, cu toate că a fost atenţionat inţial de jurnalişti.

Masca ar putea deveni OBLIGATORIE în judeţe cu incidenţă COVID peste 1.5 la mie. S-ar putea limita deplasările pe timp de noapte