Bogdan Stanoevici, ministrul pentru românii de pretutindeni, a vizitat joi Republica Moldova

Ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Bogdan Stanoevici, a efectuat joi o vizită în Republica Moldova în cadrul căreia a avut întrevederi cu Monica Babuc, ministrul Culturii, Maia Sandu, ministrul Educaţiei, Vladimir Grosu, viceministrul Justiţiei, şi o primire la mitropolitul Basarabiei, Petru, transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
27 mart. 2014, 18:49
Bogdan Stanoevici, ministrul pentru românii de pretutindeni, a vizitat joi Republica Moldova

Potrivit unui comunicat al MAE, programul vizitei a cuprins depunerea unei coroane la Monumentul victimelor deportărilor regimului comunist, o donaţie pentru penitenciarul de minori Goian, o întâlnire cu jurnalişti şi reprezentanţi ai societăţii civile din Republica Moldova şi participarea la evenimentele culturale organizate de Institutul Cultural Român ‘Mihai Eminescu’.

‘În întrevederile cu interlocutorii, ministrul delegat Bogdan Stanoevici a subliniat că Republica Moldova reprezintă o prioritate pentru politica externă a României şi a asigurat de continuarea sprijinului pentru proiectele culturale derulate în Republica Moldova. A subliniat că programul burselor pentru tinerii de peste Prut va continua, acestea reprezentând un instrument de modernizare a Republicii Moldova, de racordare a elitelor la spaţiul european’, se arată în comunicatul diplomaţiei române.

Potrivit sursei citate, în cadrul conferinţei de presă organizate cu prilejul donaţiei de carte şi a echipamentelor sportive penitenciarului de minori, ministrul delegat a arătat că în continuare cartea reprezintă un element de promovare a culturii, fiind indispensabilă educaţiei tinerei generaţii.

Vizita ministrului delegat pentru românii de pretutindeni, Bogdan Stanoevici, s-a încheiat cu participarea la momentele culturale organizate de ICR ‘Mihai Eminescu’ cu prilejul aniversării a 96 de ani de la unirea Basarabiei cu România: concertul simfonic la Filarmonica Naţională ‘Serghei Lunchevici’ şi spectacolul lui Dan Puric de la Teatrul Naţional ‘Mihai Eminescu’.