Bogdan Teodorescu: Traian Băsescu a constatat că există ipoteza ca în România să se guverneze normal

Analistul politic Bogdan Teodorescu consideră că diferenţa dintre Victor Ponta şi Traian Băsescu este dată de modelul politic pe care premierul îl propune, unul care nu se bazează pe scandal politic. În opinia lui Teodorescu, Traian Băsescu a constatat că "există ipoteza ca în România să se guverneze normal, în linişte", şi s-a temut că românii se vor obişnui cu acest model, de aceea și atacurile președintelui din ultima perioadă.

RomaniaTV.net
30 sept. 2013, 09:33
Bogdan Teodorescu: Traian Băsescu a constatat că există ipoteza ca în România să se guverneze normal

„Eu pot spune că e un premier care propune un alt model. Un politician care propune alt model. Se ceartă puţin, nu răspunde media, nu vorbeşte urat despre manifestanţi, încearcă să-i ajute pe toţi. Toate aceste modele sunt un element de politică (…) Împotriva acestui model se ridică Traian Băsescu. Împotriva consecinţelor acestui model care se traduc în violenţă verbală, în atitudini radicale, în lipsa de dialog, în incapacitate de a acceptă că şi celălalt are voie să trăiască”, susţine Bogdan Teodorescu.

Potrivit analistului politic, lupta lui Traian Băsescu nu este cu Victor Ponta, ci „cu un model care înseamnă decesul întregii sale construcţii politice”.