Bolile care cresc cu repeziciune riscul de decesc dacă te infectezi cu coronavirus

Anumite boli cresc riscul de aproape trei ori al decesului în cazul în care persoana în cauză se infectează cu noul coronavirus. Acestea sunt datele celui mai recent studiu făcut de specialiştii de la Colegiul de Medicină al Universității Penn din SUA.

RomaniaTV.net
23 oct. 2020, 11:11
Bolile care cresc cu repeziciune riscul de decesc dacă te infectezi cu coronavirus

Datele arată că bolile cardiovasculare dublează riscul de deces în cazul pacienților care se infectează cu coronavirus. Totodată, mai există și alte afecțiuni care cresc riscul de deces de până la trei ori, arată studiu publicat recent în jurnalul PLOS ONE.

„Acest studiu arată că bolile cronice nu doar că sunt comune în cazul pacienților cu Covid-19, dar prezența lor semnalează un risc mai mare de deces. Există o prevalență ridicată a bolilor cardiovasculare și a hipertensiunii arteriale în întreaga lume. Această conexiune devine crucială”, a declarat Dr. Paddy Ssentogo, doctorand în epidemiologie.

Acestea sunt cele 11 afecțiuni care cresc riscul de deces dacă pacienții se infectează cu coronavirus: bolile cardiovasculare, diabetul, hipertensiunea arterială, cancerul, bolile renale cronice, bolile pulmonare cronice, accidentele vasculare cerebrale, insuficiență cardiacă, astmul, bolile hepatice cronice și HIV / SIDA.