Bolile care îţi influenţează greutatea

Se întâmplă adesea ca greutatea să îți dea mari bătăi de cap chiar dacă duci un stil de viață sănătos și faci sport constant. În astfel de situații este bine să te adresezi unui medic specialiast deoarece fluctuația de greutate poate fi efectul unei boli autoimune care dau organismul peste cap.

20 mart. 2017, 10:24
Bolile care îţi influenţează greutatea

Bolile autoimune apar în momentul în care corpul depune eforturi mari pentru a se proteja contra unor elemente periculoase cum ar fi alergeni, toxine, o infecție sau chiar un aliment si nu mai face diferența între acest intrus și părțile corpului.

Organismul întoarce anticorpii împotriva sa, cauzând un întreg haos la nivelul organelor.

stfel de boli aparent sunt fără simptome evidente, precum oboseală, durerile de stomac şi de articulaţii, simptome pe care de obicei le ignori și ajungi să întârzii vizita la medic.

Bolile autoimune au un singur punct comun și anume greutatea fluctuantă. Orice kilogram în plus sau în minus fără ca tu să fi contribuit la formarea lui trebuie investigat clinic. Iată care sunt bolile autoimune care influențează greutatea!

Diabetul de tip 1
În acest caz sistemul imunitar atacă celulele care produc insulină. Insulina este un factor important în procesul de stocare a energiei în ţesuturi. În momentul în care apare o scădere nejustificată în scădere, care este însoțită de sete excesivă, urinare frecventă, oboseală care se prelungește și vederea din ce în ce mai încețoșată atunci este clar că în oganism s-a produs un dezechilibru.

Artrita reumatoidă
Această boală nu se caracterizează prin acumularae cu ușurință a kilogramelor în plus, însă medicamentele utilizate pentru tratarea acestei afecțiuni favorizează retenția de apă în organism, dureri musculare și umflarea membrelor inferioare. Datorită artritei bolnavii nu pot face mult efort fizic iar sedimentarismul favorizează surplusul kilogramelor.

Tiroida
Această glandă endocrină îți poate da greutatea peste cap. În cazul în care activitatea tiroidei este prea leneșă aveam de a face cu -hipotiroidism- perioadă în care organismul este lent, aderile sunt lente și facilitază acumularea de surplus. Apare constipația, oboseala cronică, căderea părului inclusiv există posibilitatea de apariție a mătreții.

La polul opus, când tiroida este extrem de activă – hipertiroidism- ajută arderile să fie extrem de rapide, favorizând astfel scăderea în greutate, dar și flatulență, bătăi mai rapide ale inimii.

Află ce alte afecțiuni pot fi semnalate prin luarea în greautate AICI