Bolivia a intrat în grevă pentru că e obligată să muncească mai mult VIDEO

Mii de muncitori au ieşit pe străzile capitalei boliviene La Paz pentru o grevă de trei zile. Oamenii sunt revoltaţi de adoptarea unei legi care creşte numărul orelor de muncă.

RomaniaTV.net
10 mai 2012, 08:21
Bolivia a intrat în grevă pentru că e obligată să muncească mai mult VIDEO

Noi proteste violente în Bolivia. De data aceasta a fost rândul muncitorilor să iasă în stradă cu miile, pentru a protesta faţă de programul de lucru prelungit cu câteva ore în plus. mai înainte cu o lună, angajaţii din domeniul sanitar au început protestele antiguvernamentale, care nu au încetat nici acum şi, recent, sindicaliştii din alte sectoare li s-au alăturat. 

În timpul protestelor, manifestanţii au devenit violenţi şi au folosit explozibili în centrul oraşului. Pentru a-i dispersa pe manifestanţii recalcitranţi, poliţiştii au folosit gaze lacrimogene. La manifestaţii au participat şi minerii, care au folosit explozibili în centrul oraşului.

„Vom continua lupta. Iar de mâine vom fi în La Paz şi vom bloca din nou drumurile până când decretul va muri. Acest blestemat decret 76! „, a declarat Jose Gonzales, liderul sindical al angajaţilor din Sănătate.

Şoferii din transportul public bolivian au intrat încă de luni în grevă, solicitând o ajustare a tarifelor. Protestatarii care li s-au alăturat pentru greva generală de 72 de ore cer mărirea salariilor şi renunţarea la legea care creşte programul de lucru. Şi medicii au ieşit în stradă, deoarece conform decretului, ar trebui să muncească opt ore pe zi, în loc de şase cât sunt prevăzute acum. Preşedintele Boliviei a declarat că legea va fi suspendată.