Bolnav psihic, cercetat după ce şi-a ucis cu pumnii colegul de salon

Un bolnav psihic, internat într-un spital din judeţul Maramureş, este cercetat în legătură cu uciderea, în 2 august, a unui pacient aflat în Secţia de psihiatrie a unităţii medicale. În aceaşi zi, un alt bolnav mintal a murit.

RomaniaTV.net
06 aug. 2012, 10:41
Bolnav psihic, cercetat după ce şi-a ucis cu pumnii colegul de salon

„Pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş a fost înregistrată o cauză penală în care se efectuează cercetări faţă de învinuitul V.S. sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat. În aceeaşi cauză, se efectuează cercetări cu privire la moartea suspectă a numitului C. I. Z.”, precizează într-un comunicat de luni Ministerul Public, potrivit Mediafax.

Din primele cercetări a rezultat faptul că agresorul şi cele două victime sufereau de afecţiuni psihice, fiind internaţi în Secţia psihiatrie a unui spital din judeţul Maramureş.

Incidentul a avut loc pe secţia de psihiatrie a unităţii medicale. Un bărbat de 38 de ani s-a luat la ceartă cu un altul de 70 de ani. În momentul în care cadrele medicale au intervenit, un al treilea pacient i-a aplicat bărbatului mai în vârstă lovitura mortală. Când a văzut că omul pe care l-a lovit a murit, tânărul care a pornit cearta s-a prăbuşit secerat la pământ.

„Este vorba de câţiva pacienţi care au avut o altercaţie unul cu celălalt. Pacienţi agresivi, diagnosticaţi cu schizofrenie, s-au agresat şi între ei şi cu cadrele medicale. Am demarat instituirea unei comisii de urgenţă care se va ocupa pe linia internă de chestiunile respective”, a declarat Ovidiu Godja, director medical Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei.

Imediat după incident, rudele celor doi decedaţi au venit la spital.

În certificatele medicale de constatare a decesului eliberate de Serviciul Medico-Legal Judeţean, la concluzii se specifică faptul că victima a suferit o contuzie cerebrală difuză, traumatism cranio-cerebral acut iar C. I. Z. un stop cardio-respirator.