Bolnavi de TBC, duşi la vot cu microbuzul şcolar. DSP Neamţ face anchetă

Mai mulți bolnavi de TBC, internaţi la Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani din comuna Alexandru cel Bun, județul Neamț au fost duşi la secția de votare cu microbuzul școlar, potrivit realitateadeneamt.net. Decizia ar fi fost luată de primarul localității Alexandru cel Bun. Edilul şi-a motivat gestul prin faptul că nu a găsit alt mijloc de transport, dar și prin faptul că nu putea să îngrădească acest drept oamenilor. Direcția de Sănătate Publică din Neamț a deschis o anchetă.

RomaniaTV.net
27 nov. 2019, 13:19
Bolnavi de TBC, duşi la vot cu microbuzul şcolar. DSP Neamţ face anchetă

Pentru că pacienţii sanatoriul TBC „Biserican” din județul Neamț au dorit să voteze şi nu fusese făcută cerere pentru runa mobilă, primarul din localitatea Alexandru cel Bun a găsit soluţia: i-a transportat pe bolnavii de TBC la secţia de votare cu microbuzul școlar.

Primarul a motivat acest gest prin faptul că nu a găsit alt mijloc de transport, dar și prin faptul că nu putea să îngrădească acest drept oamenilor, potrivit sursei citate.

„În primul rând nu puteam să obstrucționez dreptul la vot al unor persoane care din deficiențele persoanelor de acolo nu au făcut la timpul potrivit cererea de urnă mobilă și din două rele am ales varianta cea mai puțin rea. Ori să obstrucționez persoanele să vină la vot este infracțiune, se pedepsește cu închisoare sau să aduc pacienții respectivi cu microbuz”, a declarat Ion Rotaru, primarul comunei Alexandru cel Bun, la Digi24.

Luni dimineața, microbuzul a fost dezinfectat de angajații spitalului și aceștia spun că nu există niciun risc pentru copii. Cu toate acestea, Direcția de Sănătate Publică din Neamț a deschis o anchetă.