Bolnavii de cancer, de 10 zile fără citostatice. Noul ministru al Sănătăţii Ioana Mihăilă: Sper să rezolvăm cât de curând

Situație dramatică la Institutul Oncologic Prof. Dr Alexandru Trestioreanu din Bucureşti. Medicii se plâng că nu mai au citostatice de bază pentru bolnavii de cancer de mai bine de 10 zile. Noul ministru al Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a anunţat joi că are programată o discuţuie cu directoarea de la Politica Medicamentului şi "sper să rezolvăm cât de curând".

22 apr. 2021, 09:15
Bolnavii de cancer, de 10 zile fără citostatice. Noul ministru al Sănătăţii Ioana Mihăilă: Sper să rezolvăm cât de curând

Cezar Irimia, președintele Asociației Bolnavilor de Cancer, a declarat pentru presă că a făcut toate eforturile posibile pentru ca fostul ministru Vlad Voiculescu să afle că nu există citostatice pentru bolnavii de cancer, dar susține că nu a primit niciun răspuns.

Managerul Institutului Oncologic din București, numit în funcție chiar de prietenul său Vlad Voiculescu, a menționat că nu cunoaște cu exactitate numărul persoanelor cărora nu le-a fost administrat tratamentul cu citostatice și că nu consideră importantă această valoare numerică.

Citeşte şi: Monica Pop dă de pământ cu Vlad Voiculescu: „Sub acea înfăţişare plăcută este un demon. Este duşmanul poporului”

„Am vorbit aseară cu managerul de la IOB şi m-a anunţat că există o problemă cu medicamentele de cancer. Acum, de dimineaţă, am programată o discuţuie cu directoarea de la Politica Medicamentului şi sper să rezolvăm cât de curând”, a spus ministrul Sănătăţii Ioana Mihăilă, despre situţia bolnavilor de cancer care au rămas fără citostatice.

Citeşte şi: Ioana Mihăilă nu exclude revenirea lui Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătăţii