Bolnavii de COVID de la Matei Balş şi Colentina îngheaţă de frig în spital. RADET a oprit căldura

Bolnavii de coronavirus internaţi la "Matei Balş" şi la Spitalul COVID Colentina îngheaţă de frig în saloane. RADET a oprit furnizarea agentului termic intre orele 9.00-22.00.

04 dec. 2020, 21:44
Bolnavii de COVID de la Matei Balş şi Colentina îngheaţă de frig în spital. RADET a oprit căldura

Bolnavii de coronavirus internaţi la Matei Balş îngheaţă de frig. Acestora li s-au dat pilote pentru a se înveli şi li s-a spus că situaţia va dura timp de 2-3 zile.

Cătălin Apostolescu, purtătorul de cuvânt al Institutului „Matei Balş” a confirmat că bolnavii de covid stau în frig în saloanele spitalului.

„RADET a oprit furnizarea agentului termic intre orele 9.00-22.00”, spus Apostolescu pentru RomâniaTv.net.

 

 

 

 

 

 

Ministerul Sănătății spune că reprezentanții insitutului au primit o înștiințare din partea Companiei Municipale Termornergetica prin care li se semnala că astăzi, intre orele 09:00-24:00, va fi întreruptă alimentarea cu agent termic (căldură și apă caldă).

Oana Grigore, purtător de cuvânt pentru Ministerul Sănătăți: „Am luat legătura cu reprezentanții institutului, care mi-au confirmat că au primit o înștiințare din partea Companiei Municipale Termornergetica prin care li se semnala că astăzi, intre orele 09:00-24:00, va fi întreruptă alimentarea cu agent termic (căldură și apă caldă) din cauza unor avarii. În aceeasi situație este si Spitalul Colentina”.

Bolnavii de COVID de la Matei Balş îngheaţă de frig în spital: „Li s-a spus că va dura 2-3 zile”

Mai multe persoane au semnalat situaţia de la Matei Balş pe reţelele sociale.

„La spitalul Matei Bals s-a oprit caldura,sunt bolnavi grav bolnavi conectați la oxigen,bolnavi ce nu au voie să stea în frig.
Sa ii ajute cineva !!!

Li s-a dat pilote dar ei sunt semiconstienti nu realizeaza cand se dezvelesc! Li s-a spus că va dura 2-3 zile,nu se poate sa ii lăsați în frig”, scrie Mirela Robu, contabil la Spitalul Universitar de Urgență București,

Şi Mara Bănică a semnalat situaţia revoltătoare de la Matei Balş

„Imaginea de mai jos este o captura din conversatia mea video pe whatsapp cu Daniel Onoriu si mama lui, internata la Matei Bals, cel mai mare spital Covid din tara. Bolnavii NU AU CALDURA in spital. Si nici medicilor-eroi nu le e prea cald!

Sunt oameni cu plamanii afectati grav, oameni care nu pot respira, care nu au voie sa stea in frig! Li s a comunicat faptul ca Radetul va rezolva problema in 2-3 zile. Mi se pare strigator la cer. Doamna din imagini, mama lui Daniel Onoriu, este internata la etajul 1, salonul 46. Pentru acuratetea informatiei. Nu ne lasati parintii sa moara!!!!!”, este mesajul transmis de Mara Bănică pe reţelele de socializare.

În aceeaşi situaţie s-ar afla şi Spitalul COVID Colentina.

Citeşte şi Președintele României, despre situația dramatică de la Matei Balș: ”E foarte adevărat că suntem la limită”

Imagini dramatice la Institutul Balș din Capitală: Pacienții se luptă pentru viața lor și primesc oxigen pe holurile spitalului

Reamintim că recent, imagini dramatice au fost surprinse pe holurile Institutului Matei Balș din Capitală. Pacienții cu COVID sunt ținuți în paturi pe holuri fiindcă medicii nu mai au unde să-i țină.

Toate secțiile pentru pacienții cu coronavirus sunt ocupate, iar aceasta pare să fie singura variantă.

„Este înspăimântător, nu mai au pe unde să îi așeze, pacienții stau pe scaune la oxigen, sunt internați pe paturi de campanie. Terapia intensivă s-a mutat pe holuri.

Nici nu vreau să vă spun ce muncă duc medicii, de dimineață nu i-am văzut să bea un pahar de apă. Oameni buni, trebuie să înțelegem că sistemul sanitar nu mai are cum să facă față, cât de curând intră în colaps, dacă nu e deja”, a scris Constantin Vasile Ifteme pe Facebook.

Pacienții cu COVID-19 aflați în stare gravă, care au nevoie de oxigen, sunt înghesuiți pe holuri și se luptă pentru propriile vieți cu ultimele puteri.

Aceasta e realitatea tristă cu care se confruntă România în momentul de față, în timp ce cadrele medicale de la multe spitale din țară avertizează că situația se va înrăutăți.