Bolt testează „Women for Women”. Şoferițele pot accepta curse doar de la cliente

Bolt testează „Women for Women”, o opţiune care le oferă conducătoarelor auto posibilitatea de a accepta curse solicitate doar de femei. La rândul lor, pasagerele pot utiliza acest serviciu pentru a solicita maşini conduse doar de femei.

13 sept. 2022, 14:44
Bolt testează „Women for Women”. Şoferițele pot accepta curse doar de la cliente
Bolt testează „Women for Women”

Bolt testează „Women for Women”. Conducătoarele auto care aleg să activeze opțiunea Women for Women vor fi conectate exclusiv cu pasagere. Preţul acestor curse este acelaşi cu cel din categoria Bolt standard.

Citeşte şi: Tarifele dinamice de la Uber și Bolt ar putea deveni istorie! Consiliul Concurenței vrea ca utilizatorii să nu mai plătească dublu în zilele cu trafic

Bolt testează „Women for Women”

Siguranţa şi confortul reprezintă priorităţile noastre, atât pentru șoferii parteneri, cât și pentru pasageri, indiferent de gen, de aceea iniţiativa Women for Women îşi propune să creeze o linie de comunicare directă între şoferii şi pasagerii de gen feminin, în cazul în care femeile preferă să călătorească astfel. Estimările noastre arată că mai puţin de 5% din totalul şoferilor activi pe platforma Bolt sunt femei. Drept urmare, Women for Women încurajează femeile să devină şoferi, să aleagă un loc de muncă cu program flexibil, care le permite să-şi organizeze munca în paralel cu alte activităţi desfăşurate zilnic”, a declarat Cristian Sălceanu, Bolt Romania Country Manager.

Conducătoarele auto partener Bolt care folosesc această opţiune nu vor fi penalizate atunci când anulează o cursă, dacă persoana care aşteaptă să fie preluată se dovedește a nu fi femeie, deși comanda a fost făcută cu opțiunea Women for Women, spune Andreea Rusu, directoarea executivă a Centrului FILIA: „Iniţiativa Bolt de a integra în aplicaţie o opţiune dedicată exclusiv femeilor reprezintă un pas important în promovarea siguranţei pentru această categorie de şoferi şi pasageri. Centrul FILIA susţine în totalitate acest efort, deoarece o societate în care drepturile sunt respectate, iar şansele de afirmare ale bărbaţilor şi femeilor sunt egale – indiferent de alte criterii sociale sau de apartenenţă – reprezintă o societate echitabilă, bazată pe respect reciproc”.

Noua opţiune de călătorie este inclusă în aplicaţia Bolt şi poate fi activată sau dezactivată în funcţie de preferinţe – atât de conducătoarele auto, cât şi de pasagere – fiind disponibilă în Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Constanţa, Timişoara, Oradea, Braşov, Sibiu, Craiova, Ploieşti şi Galați.