Bombă de 100 de kg, descoperită la Budapesta. 1.500 de persoane au fost evacuate

Aproximativ 1.500 de persoane au fost evacuate vineri dimineaţa dintr-un cartier de locuinţe din Sectorul 3, situat în nordul Budapestei, în urma descoperirii unei bombe de aproximativ 100 de kilograme din al Doilea Război Mondial, relatează MTI.

RomaniaTV.net
30 mart. 2012, 11:36
Bombă de 100 de kg, descoperită la Budapesta. 1.500 de persoane au fost evacuate

Bomba a fost descoperită joi seara, într-o zonă situată între cartierul Platanliget, lângă Dunăre, şi o prelungire a acestuia pe malul pe care se află Buda, cunoscută sub numele de „Ţărmul roman”.

În momentul în care a fost declanşată evacuarea, majoritatea persoanelor se pregăteau să plece la locul de muncă sau la şcoală. Persoanele care nu au putut să meargă la rude au fost găzduite într-un adăpost deschis de Consiliul Local într-o şcoală.

De asemenea, aproximativ 25 de persoane imobilizate la pat au fost transferate în centre de îngrijire, a declarat Balazs Bus, primarul sectorului.

Echipe de genişti acţionau pentru neutralizarea bombei.

Traficul feroviar între staţiile Angyalfold şi Obuda a fost oprit la ora 9.00 (10.00, ora României), a anunţat serviciul de informaţii MAVINFORM. Pasagerii sunt transportaţi, în această secţiune a rutei Budapest-Esztergom, cu ajutorul unor autobuze.