BOMBĂ din rechizitoriu: Dincă o mai luase pe Luiza Melencu la ocazie și înainte să o răpească

Dosarul Caracal, în care Gheorghe Dincă este acuzat de trafic de persoane, trafic de minori, omor calificat, viol şi profanare de cadavre pentru răpirea şi uciderea Luizei Melencu şi Alexandrei Măceşanu, a fost trimis de DIICOT în instanţă miercuri, urmând să fie judecat de Tribunalul Olt.

RomaniaTV.net
23 ian. 2020, 15:24
BOMBĂ din rechizitoriu: Dincă o mai luase pe Luiza Melencu la ocazie și înainte să o răpească

Gheorghe Dincă a luat-o la ocazie pe Luiza Melencu și înainte să o ucidă. Conform unei declarații de la dosarul Caracal, făcute de o femeie, Luiza a mai mers cu Gheorghe Dincă cu mașina. Pe scurt, Luiza mersese cu Dincă cu doar câteva zile înainte de a fi răpită, fiind însoțită chiar de femeia care a dat declarația.

Potrivit comunicatului DIICOT, în 14.04.2019, în jurul orelor 11:30, pe raza municipiului Caracal, judeţul Olt, Dincă a  observat-o pe Luiza Melencu, în vârstă de 18 ani,  aşteptând în locul numit “a Văduvei” şi ”prin inducere în eroare, prin răpire şi prin constrângere, manifestată prin violenţă fizică şi verbală, inculpatul  a recrutat-o, (folosind un pretext fals, în sensul că s-a oferit să o transporte  “la ocazie”),  determinând victima să se urce voluntar în autoturismul său, pe locul din dreapta spate”.

”Pentru a-i întări victimei convingerea cu privire la realitatea celor susţinute, inculpatul s-a deplasat cu aceasta până la intrarea în comuna Dioşti unde a oprit şi, utilizând violenţa fizică şi verbală, a imobilizat victima, legând-o cu cureaua de la pantalonii săi, de centura de siguranţă a banchetei din spate. Ulterior, inculpatul  a transportat victima cu autoturismul, la locuinţa sa din municipiul Caracal, judeţul Olt, prin răpire, contrar voinţei victimei, care s-a opus şi a strigat după ajutor, aceasta fiind în imposibilitate să coboare din autoturism întrucât fusese legată de banchetă, iar portierele şi geamurile nu puteau fi deschise din interior ca urmare a modificărilor aduse de inculpat”, notează DIICOT.

 

Dincă a  aruncat din mers telefonul mobil al victimei  în vegetaţia de pe marginea drumului naţional E 70 şi ”a adăpostit victima în perioada 14 – 17.04.2019 (în locuinţa sa din municipiul Caracal, judeţul OLT) prin constrângere, manifestată prin violenţă fizică şi verbală ţinând-o permanent imobilizată de pat cu un lanţ metalic, legată la ochi cu bandă adezivă, iar la mâini şi la picioare cu sfoară/ bandă adezivă, în scopul exploatării sexuale în interes propriu, fapt care, potrivit legii, realizează conţinutul constitutiv al infracţiunii de „trafic de persoane””.

Conform procurorilor, ”prin constrângere, manifestată prin violenţă fizică şi verbală”, Gheorghe Dincă a întreţinut în mod repetat, mai multe raporturi sexuale cu fata, ”la unul dintre aceste acte materiale, săvârşit în cursul zilei de 14.04.2019, după orele 12.00, participând simultan” şi Ştefan Risipiceanu..

”În sarcina acestuia s-a reţinut că, la 14.04.2019, în jurul orelor 12.00, a ajuns inopinat la locuinţa inculpatului D.G. din municipiul Caracal, judeţul Olt, ocazie cu care l-a surprins pe acesta în timp ce intra cu autoturismul în curtea locuinţei şi a observat-o sechestrată în autoturism pe victima majoră M.L.M. În aceste împrejurări inculpatul R.Ş. i-a solicitat să-i permită întreţinerea de raporturi sexuale cu victima, iar, ca urmare a acordului exprimat ulterior de către inculpatul D.G., în cursul aceleaşi zile, prin constrângere, manifestată prin violenţă fizică şi verbală, a întreţinut raporturi cu victima M.L.M”, explică DIICOT.

La 17.04.2019, ca urmare a refuzului de a se mai supune tratamentului degradant şi violurilor repetate, Dincă a lovit-o puernic pe Luiza Melencu de mai multe ori cu pumnii, vizând zone vitale ale corpului, omorând-o.

”Ulterior, după ce a constatat decesul victimei, în scopul ascunderii infracţiunii de omor calificat, a ars cadavrul acesteia într-un butoi metalic pe care îl deţinea în curtea locuinţei sale”, susţin procurorii, adăugând că cenuşa, fragmentele osoase şi celelalte resturi rezultate în procesul de incinerare au fost transportate şi abandonate în vegetaţie, cel mai probabil la 18.04.2019, în liziera de pădure amplasată pe terenul Staţiunii de cercetare şi dezvoltare agricolă Caracal.