George Copos a fost ELIBERAT, dar poate ajunge din nou DUPĂ GRATII

George Copos a fost eliberat condiţionat, marţi, după un an şi o lună de închisoare, o treime din pedeapsa de patru ani primită din condamnările din Dosarul Transferurilor şi Loteria I.

07 apr. 2015, 19:57
George Copos a fost ELIBERAT, dar poate ajunge din nou DUPĂ GRATII

George Copos a fost eliberat după un an, o lună şi trei zile de închisoare. Fostul patron al Rapidului a prejudiciat statul cu milioane în două dosare în care este acuzat de evaziune fiscală. Copos a fost condamnat la 4 ani, dar a ieşit mai repede pentru că a scris cinci cărţi şi a muncit ca tâmplar în penitenciarul Jilava. La eliberarea condiţionată a cântărit şi faptul că autorităţile au reuşit să recupereze de la George Copos 4 milioane de lei, prejudiciul estimat.

După ce a părăsit penitenciarul Jilava, Copos s-a dus la Spitalul Elias pentru o serie de investigaţii. Fostul finanţator de la Rapid a mărturisit că cele 400 de zile petrecute în spatele gratiilor şi-au lăsat amprenta asupra sănătăţii sale.

George Copos se poate bucura de libertate doar trei zile, după care va avea din nou emoţii mari. Copos mai are un dosar, cunoscut ca „Loteria II”, în care este judecat pentru manipularea pieţei de capital, spălare de bani, fals în înscrisuri şi folosirea de informaţii privilegiate pentru dobândirea, pe cont propriu sau pe contul unei terţe persoane, de instrumente financiare la care aceste informaţii se referă.

Citeşte şi: George Copos, PRIMA DECLARAŢIE după ELIBERARE. „Am făcut două greşeli URIAŞE în VIAŢĂ!”

Cauza se află în judecare la Tribunalul Bucureşti, următorul termen fiind stabilit în 10 aprilie.

Citeşte şi: George Copos, ELIBERAT condiţionat din ÎNCHISOARE. Decizia este definitivă