George Copos, PRIMA DECLARAŢIE după ELIBERARE. „Am făcut două greşeli URIAŞE în VIAŢĂ!”

George Copos a fost eliberat condiţionat, marţi, după ce a stat un an şi o lună în Penitenciarul Jilava. Copos, 62 de ani, a executat o treime din pedeapsa de patru ani, rezultată din condamnarea la 3 ani şi 8 luni de închisoare în martie 2014, în Dosarul Transferurilor, şi la 4 ani de închisoare în august 2014, în Dosarul Loteria.

07 apr. 2015, 14:57
George Copos, PRIMA DECLARAŢIE după ELIBERARE. „Am făcut două greşeli URIAŞE în VIAŢĂ!”

George Copos a ieşit, marţi, din Penitenciarul Jilava, şi a făcut câteva declaraţiji pentru presă.

„Am făcut două mari greşeli în viaţa mea. Prima a fost că am intrat în politică. A doua, că am băgat peste 30 de milioane de euro în fotbal”, a spus fostul acţionar majoritar al clubului Rapid.

Citeşte şi: George Copos, ELIBERAT condiţionat din ÎNCHISOARE. Decizia este definitivă

„Am citit în închisoare, în 400 de zile, mai mult decât am citit în toată viaţa mea!”, a mai spus George Copos.

„A fost o experiență extrem de dură, o experiență grea și o experiență extrem de dureroasă. Nu o doresc nimănui, nici dușmanilor dușmanilor mei, pentru că a fost un coșmar. Dar, așa cum spunea și Friedrich Nietzsche, ce nu te omoară, te întărește.

Și tot Nietzsche spunea că, dacă ai pentru ce să trăiești, înduri orice suferință. Am îndurat această suferință, am demonstrat că sunt un bărbat puternic și mi-am dus cu demnitate pedeapsa. A fost extrem de greu pentru că și acum, vă spun că am stat și am meditat, sunt 400 de zile în care am putut să meditez, sunt extrem de îngrijorat de ce se întâmplă cu capitalul românesc. Oameni care au creat sute de mii de locuri de muncă, care au făcut investiții de sute de milioane, poate miliarde, sunt din păcate în închisoare. Este extrem de nedrept”, a spus Copos.

George Copos le-a spus jurnaliștilor că, după eliberare, se duce direct la spital.

„Important este acum să ies cu toate simțurile sănătos și cu trupul, și cu mintea, și cu inima, și cu sufletul. Mă duc direct la spital să văd cum ies. (…) Sigur că mă simt rușinat. Sunt un om care am creat 5.000 de locuri de muncă, sunt un om care am plătit către bugetele statului peste 260 de milioane de euro și am făcut peste 270 milioane de euro investiții și eu am crezut enorm de mult în cea de-a treia putere în stat, puterea judecătorească, și vreau să cred că trăiesc într-un stat de drept.

Eu sunt îngrijorat că ai mei copii, Alexandra care a stat 10 ani în SUA, care a făcut cele mai mari universități și masterate la Harvard, nu mai vrea să vină în România”, a explicat Copos.

Copos a recunoscut că în închisoare a citit mai multe cărți decât a citit în toată viața lui, mai ales lucrări ale unor mari filosofi.

Omul de afaceri nu exclude posibilitatea de a pleca definitiv din România: „Nu pot vorbi aici şi acum despre asta. Dar fata mea, Alexandra, vrea să plece din ţară!”.

Tribunalul a admis o contestație formulată de George Copos, după ce acesta a primit, pe 25 februarie, o decizie nefavorabilă din partea Judecătoriei Sectorului 5 din Capitală.

În timpul procesului, George Copos a susținut că a câștigat peste 200 de zile în anul în care a fost în detenție, amintind faptul că a scris cinci cărți, una de istorie și patru de turism, a muncit la atelierul de tâmplarie și s-a înscris la toate activitățile Penitenciarului Rahova, scrie Agerpres.