Bomba serii in Liga Naţiunilor, Ungaria a învins Anglia. Maghiarii i-au primit pe englezi ca pe dușmani, iar copiii i-au fluierat pentru că au îngenuncheat

Ungaria a învins selecţionata Angliei, scor 1-0, în Grupa 3 a Diviziei A din Liga Naţiunilor, într-un meci disputat, sâmbătă, la Budapesta. Unicul gol al meciului a fost marcat de Szoboszlai, din penalti, în minutul 66.

04 iun. 2022, 22:44
Bomba serii in Liga Naţiunilor, Ungaria a învins Anglia. Maghiarii i-au primit pe englezi ca pe dușmani, iar copiii i-au fluierat pentru că au îngenuncheat

Din cauza unei sancţiuni primite de Ungaria, meciul din Liga Națiunilor de la Budapesta s-a disputat cu tribunele populate în mare parte de copii sub 14 ani, dar epilogul, ca și în confruntarea anterioară dintre cele două naţionale, a fost același – oaspeții au fost fluieraţi copios.

Naționala de fotbal a Angliei a avut parte de o primire total inospitalieră la Budapesta, iar motivul este că în confruntarea anterioară dintre aceste două echipe naționale, în cadrul calificărilor pentru Cupa Mondială, când oaspeții au suferit insulte severe pe motive rasiale, iar Ungaria a fost pedepsită să joace trei meciuri fără public. Condiția ca tribunele să fie totuşi populate a fost să li se permită accesul copiilor sub 14 ani și de asemenea, a fost admis în stadion un adult pentru fiecare al zecelea copil.

Citeşte şi Jucătorii naţionalei U21, scandal monstru în avion. Injurii, rasism şi o însoţitoare de zbor terorizată! Reacţia FRF

Nici astfel de tribune „slăbite” nu au adus nimic diferit pentru oaspeți. Bătrâni sau tânări, un lucru este sigur – maghiarilor nu le plac englezii.

Suporterii maghiari, majoritatea tineri, au protestat zgomotos când oaspeții au început să îngenuncheze înainte de începerea jocului, în mod tradițional în semn de sprijin pentru lupta împotriva rasismului. Fluierăturile vehemente au răsunat asurzitor în tot stadionul.

Citeşte şi Gelu Duminică, despre cei doi „tricolori” care au refuzat sa ingenuncheze. „Nu cred că trebuie să facem asta pentru a demonstra că suntem împotriva rasismului”