Gelu Duminică, despre cei doi „tricolori” care au refuzat sa ingenuncheze. „Nu cred că trebuie să facem asta pentru a demonstra că suntem împotriva rasismului”

Sociologul Gelu Duminica a comentat gestul celor doi fotbalisti romani care au refuzat sa ingenuncheze in semn de solidaritate cu miscarea antirasista "Black Lives Matter", la meciul de fotbal Anglia - Romania.

07 iun. 2021, 19:01
Gelu Duminică, despre cei doi „tricolori” care au refuzat sa ingenuncheze. „Nu cred că trebuie să facem asta pentru a demonstra că suntem împotriva rasismului”

Gelu Duminică, despre cei doi „tricolori” care au refuzat sa ingenuncheze. Sociologul sustine ca nu sunt necesare astfel de acte pentru a demonstra o pozitie si ca nu toti cei care au facut-o sunt, cu adevarat „promotori ai diversitatii si anti-rasismului”.

Gelu Duminică, despre cei doi „tricolori” care au refuzat sa ingenuncheze

„Nu cred ca un gest de umilinta din partea cuiva ma va face sa nu mai vad umilinta la care am fost expus timp de multe generatii; Nu cred ca un genunchi pus in pamant ma va face sa uit secolele de violuri, batai si abuzuri la care ai mei au fost expusi; Nu cred ca toti cei care au facut gestul ingenunchierii sunt, cu adevarat, promotori ai diversitatii si anti-rasismului. Prefer sa ne uitam in ochi, sa ne luam in brate, sa zambim si sa facem tot ce tine de fiecare dintre noi ca societatea in care traim sa vada in fiecare ceea ce trebuie sa vada. Bucurandu-ne de frumusetea diversitatii”, a scris Gelu Duminica pe Facebook.

Ionuţ Nedelcearu, făcut „fascist” pentru că nu a îngenunchiat înainte de Anglia – România. Prima reacţie a fotbalistului: „Ipocrizie!”

Anglia – Romania a inceput cu un moment controversat. Doi jucatori ai nationalei Romaniei au refuzat sa ingenuncheze in semn de solidaritate cu miscarea antirasista „Black Lives Matter”. Majoritatea fotbalistilor romani au urmat exemplul britanicilor si au ingenuncheat si ei, cu doua exceptii: Nicolae Stanciu, mijlocasul de la Slavia Praga, si Ionut Nedelcearu, fundasul de la AEK Atena. Cei doi au ramas in picioare si au asteptat ca partida sa inceapa.

AUR, reacție dură după ce „tricolorii” au îngenuncheat pentru „Black Lives Matter”. George Simion: „O națională în genunchi, la propriu și la figurat. Viețile românilor nu contează?”