SURSE: Sorin Oprescu, semnături pentru un nou mandat la Primăria Capitalei

Mişcare bombă în rândul candidaţilor la Primăria Capitalei: primarul suspendat Sorin Oprescu strânge semnături pentru o nouă candidatură. Oprescu mai are timp până marţi să se înscrie la Biroul Electoral Municipal.

24 apr. 2016, 06:16
SURSE: Sorin Oprescu, semnături pentru un nou mandat la Primăria Capitalei

Reporterii România TV au intrat în posesia unor liste de semnături pentru candidatura sa. Pe aceste liste apare stipulat clar că primarul suspendat al Capitalei candidează independent. Sorin Oprescu este în acest moment sub control judiciar pentru spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire de grup infracţional organizat.

Din luna februarie, el s-a reîntors la vechea sa activitate de medic chirug, la spitalul Universtitar din Bucureşti.

Citeşte şi: Milionarul Florian Walter, denuţuri BOMBĂ la DNA: Le-am dat ŞPAGĂ lui Oprescu şi lui Vanghelie

Curtea de Apel București i-a admis primarului suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, o cerere de înlocuire a arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar, în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu și constituire a unui grup infracțional organizat.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, Oprescu are câteva obligații, printre care: să nu depășească limita teritorială a municipiului București; să se deplaseze doar la Spitalul Universitar de Urgență București, magazine alimentare și farmacii de pe raza sectorului 1 sau unități spitalicești din București; să nu se apropie de ceilalți inculpați sau martori din dosar, să nu exercite funcția de primar; să nu participe la manifestări sportive sau culturale ori la alte adunări publice.

Pe 20 noiembrie 2015, Sorin Oprescu a fost trimis în judecată alături de mai multe persoane, printre care Bogdan Popa, director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncovenești și ulterior al Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane; Mircea Octavian Constantinescu, directorul Direcției Economice din Primăria Generală; Florin Șupeală, director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncovenești; Claudiu Bengalici, administrator al unei societăți comerciale; Cristian Stanca (fost șofer al lui Oprescu); Ruxandra Avasiloae, director general al Centrului Cultural al Palatelor Brâncovenești.

Potrivit DNA, de la finalul anului 2013, Sorin Oprescu a condus un grup infracțional organizat, constituit de directorul Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane, Bogdan Cornel Popa, care avea ca scop săvârșirea de infracțiuni de corupție, mai precis dare și luare de mită, din sume provenite din bugetul municipalității.

Pe 5 septembrie 2015, Sorin Oprescu a primit la locuința sa din Ciolpani suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, director al Centrului Cultural Palatele Brâncovenești, bani care ar proveni, conform DNA, din acte de corupție.

CITEŞTE ŞI: Sorin Oprescu, din nou la muncă: Am mai operat, dar nu am spus, de frica voastră


loading...
Partenerii noștri