Bombardamente masive ale Rusiei, în trei oraşe oraşe mari din Ucraina s-a întrerupt alimentarea cu electricitate şi apă. Infrastructura termică e şi ea distrusă mai mult de jumătate

În dimineața zilei de sâmbătă, 22 octombrie, a fost anunțată o alertă aeriană în toată Ucraina şi s-au auzit explozii în mai multe regiuni ale ţării.

22 oct. 2022, 09:50
Bombardamente masive ale Rusiei, în trei oraşe oraşe mari din Ucraina s-a întrerupt alimentarea cu electricitate şi apă. Infrastructura termică e şi ea distrusă mai mult de jumătate

După cum a declarat Vitaly Kim, guvernatorul regiunii Nikolaev, rachetele ruşilor au fost lansate dinspre sud, către centrul şi vestul ţării. Ulterior s-a confirmat că au fost lovite mai multe oraşe mari din Ucraina.

Astfel, au fost bombardate cu rachete oraşe precum Luţk (peste 200.000 locuitori), mai multe cartiere rămânând fără curent electric.

De asemenea a fost lovit intens Rivne, oraş cu aproape 250.000 de locuitori, iar populaţia rapvrtează înteruperi ale alimentării cu apă şi curent.

În același timp, șeful administrației militare regionale Kiev, Oleksi Kuleba, a anunțat că apărarea aeriană funcționează în regiunea Kiev. „Rămâneți în adăposturi… Să ne amintim de interzicerea înregistrării foto și video a operațiunilor de apărare antiaeriană, a obiectelor inamice și a căderii acestora. Aveți grijă de voi și păstrați-vă calmul!„, a transmis el.

Citeşte şi Criza din Ucraina, Gruparea Wagner construieşte o fortăreaţă uriaşă. Guvernatorul Hersonului: „Ruşii au răpit 46 de copii”

Serghei Gamalii, șeful guvernatorul regiunii Hmelniţchi, a informat şi el că s-au auzit explozii în această regiune, iar consiliul orășenesc Hmelniţchi a anunțat că orașul este fără electricitate. „Vă rugăm să va faceți aprovizionarea cu apă cât mai curând posibil, pentru că și aceasta va dispărea într-o oră”, se arată în mesaj.

Mass-media locală relatează despre explozii şi la Odesa. Sunt bombardamente şi la Sumî, iar guvernatorul regiunii Cernăuți, Ruslan Zaparaniuk, a anunțat că în timpul unei alerte aeriene a fost doborâtă o rachetă, care a căzut într-un lac. „Nu există pagube. Alerta aeriană continuă, stați în adăposturi!”, a adăugat el, citat de Unian.

De asemenea, explozii în regiunea Lvov sunt raportate pe rețelele de socializare.

Citeşte şi VIDEO Vladimir Putin, filmat când trage cu arma, ca un lunetist. Apariţie controversată a preşedintelui, şi-a luat cu el la antrenament „valiza nucleară”