Bombardamentele rusești au ucis zeci de civili în Herson: ”Țintele lor sunt viețile noastre și viețile copiilor noștri”

Bombardamentele ruseşti au ucis miercuri 23 de persoane în interiorul și în apropierea orașului Herson, din sudul Ucrainei, lovind un hipermarket, o gară și clădiri rezidențiale, a declarat guvernatorul regional, transmite Reuters.

04 mai 2023, 17:28
Bombardamentele rusești au ucis zeci de civili în Herson: ”Țintele lor sunt viețile noastre și viețile copiilor noștri”

„Țintele inamicului sunt locurile în care trăim. Țintele lor sunt viețile noastre și viețile copiilor noștri”, a spus guvernatorul din Herson Oleksandr Prokudin, anunțând cel mai recent număr de morți într-un videoclip postat joi.

Prokudin a adăugat că 46 de persoane au fost, de asemenea, rănite în atacurile de miercuri. Printre morți se numărau trei ingineri care încercau să repare daunele provocate rețelei electrice în timpul bombardamentelor rusești anterioare.

Președintele Volodimir Zelenski a condamnat miercuri atacurile asupra Hersonului şi „urma sângeroasă pe care Rusia o lasă în urmă cu obuzele sale”.

Citește și: Medvedev cere „eliminarea” lui Zekenski după explozia de deasupra Kremlinului

„Lumea trebuie să vadă și să știe asta. Gară și tranzit, casă, magazin de construcții, supermarket alimentar, benzinărie – știi ce unește aceste locuri? Amprenta însângerată care lasă Rusia cu loviturile sale, omorând civili în regiunea Herson. Toți sunt civili! Pentru o zi incompletă! În aceeași zonă! Condoleanțe familiilor și celor dragi celor pierduți. Nu-i vom ierta niciodată pe cei vinovați. Să învingem țara rea și să dăm toți cei vinovați”, a spus Zelenski, potrivit Reuters.

Rusia nu a comentat atacurile din Herson, una dintre cele patru regiuni ucrainene pe care a declarat că le-a anexat în septembrie anul trecut. Moscova a negat că a vizat civili în invazia din Ucraina, care a început în februarie 2022.

Citește și: Atac cu drone pe un aerodrom rusesc aflat lângă granița cu Ucraina. Rusia anunță că o aeronavă a fost distrusă