Bonus în bani pentru românii care lucrează în Italia. Și angajații sezonieri pot beneficia de această primă

Italia oferă mai multor categorii de muncitori și pensionari un bonus în bani. Măsura a fost implementată pentru a combate inflația.

21 aug. 2023, 17:06
Bonus în bani pentru românii care lucrează în Italia. Și angajații sezonieri pot beneficia de această primă
Bonus anti-inflație pentru angajații din Italia

Italia oferă mai multor categorii de muncitori și pensionari, printre care și români, un bonus în bani, această măsură dorindu-se a fi una anti-inflație.

Institutul Național de Protecție Socială din Italia (INPS) va acorda în luna august a acestui an un bonus ocazional de 150 de euro. Acesta a fost programat inițial pentru luna februarie, însă datorită unor probleme tehnice și birocratice, distribuirea bonusului a fost amânată.

Bonusul vine ca un ajutor în fața creșterilor de prețuri din ultimul an. Printre beneficiari se numără cei care încă primesc Venitul de Cetîțenie, dar și anumite categorii de muncitori și pensionari.

Citește și: Valentin Sanfira, primele declarații după ce a fost externat din spital. Cum se recuperează artistul după accidentul din Italia

Familiile vulnerabile care sunt susținute de servicii sociale, precum și cele care din diverse motive nu au epuizat cele șapte luni ale Venitului de Cetățenie pe care le puteau primi în 2023, vor continua să primească această sumă. Aceste familii vor primi suma până la finalul lunii august.

Angajații și pensionarii din Italia care îndeplinesc principala cerință – un venit anual care să nu depășească 20.000 de euro în 2021, vor primi bonusul automat, fără cerere.

Românii care lucrează sezonier în Italia pot beneficia de acest bonus anti-inflație dacă au depus cerere la INPS.

Antreprenorii individuali, lucrătorii sezonieri, ceu cu contracte pe timp determinat, lucrătorii autonomi ocazionali și lucrătorii din domeniul artistic trebuiau să depună o cerere pentru a beneficia de ajutor.

Citește și: Salariul ireal pe care îl câștigă un medic de familie în România, în 2023! Suma este mai mică decât cea pe care o câștigă o româncă ce lucrează ca hostess într-un club de noapte din Italia

Pentru că bonusul ar fi trebuit plătit până în luna februarie, cererile au fost depuse pe portalul INPS până la finalul lunii ianuarie.

Pentru a verifica dacă fac parte dintre beneficiarii bonsului de 150 de euro, persoanele pot vizita site-ul MyInps, unde pot consulta dosarul lor, conform rotalianul.ro.