Bonus pentru benzină, card de cumpărături şi decontarea abonamentului TV. Noi ajutoare aprobate de Guvern pentru milioane de români

Consiliul de Miniștri din Italia a aprobat „Decreto Energia 2023”, o nouă serie de măsuri cu implicații semnificative pentru cetățenii țării, printre care se numără şi peste un milion de români.

27 sept. 2023, 12:41
Bonus pentru benzină, card de cumpărături şi decontarea abonamentului TV. Noi ajutoare aprobate de Guvern pentru milioane de români

Bonus pentru benzină şi card de cumpărături. Inițiativele Guvernului italian  vizează în principal domeniul energetic și fiscal și sunt menite să ofere sprijin suplimentar familiilor și comercianților afectați de condițiile economice curente.

Bonus pentru benzină de 80 de euro

Unul dintre punctele centrale ale noului decret este introducerea unui bonus pentru benzină/motorină/GPL. Beneficiarii acestei inițiative sunt cei care sunt deținători ai „carta acquisti spesa”, sau cardul de cumpărături, destinat persoanelor cu un venit ISEE de până la 15.000 de euro pe an și care nu primesc alte beneficii sau indemnizații de la stat.

Vești bune pentru pensionari! Se dau 500 de lei bani GRATIS de la stat. Ministerul Muncii a făcut anunțul mult așteptat de români
Pentru a finanța acest bonus, guvernul a alocat 100 de milioane de euro. Se estimează că fiecare persoană eligibilă va primi un bonus de aproximativ 80 de euro, deși suma exactă rămâne încă nedeterminată și va fi stabilită printr-un decret ministerial în următoarele 30 de zile.

Ajutor pentru plata facturilor în următoarele trei luni

Un alt aspect esențial al decretului este ajutorul pentru facturile la electricitate. Pentru lunile octombrie, noiembrie și decembrie 2023, guvernul din Italia va acorda un ajutor financiar suplimentar care va varia în funcție de numărul de membri ai familiei.

Fondul total disponibil pentru această măsură este de 300 de milioane de euro, ceea ce sugerează că fiecare dintre cele aproximativ 4 milioane de familii eligibile va primi în jur de 70 de euro.

„Decreto Energia” introduce, de asemenea, o amnistie fiscală pentru cei care nu au emis bonuri și facturi în ultimul an și jumătate

Persoanele care au comis aceste nereguli vor avea posibilitatea să-și rezolve problemele cu fiscul până la 31 octombrie, cu o finalizare până pe 15 decembrie. Această soluție le va permite să achite datoria cu o penalizare redusă, care va varia între o zecime și o cincime din suma totală, în funcție de circumstanțe.

Beneficii extinse pentru tinerii sub 36 de ani care cumpără o locuință

Guvernul italian a extins facilitățile pentru tinerii sub vârsta de 36 de ani care doresc să-și cumpere prima casă.

Aceștia vor beneficia de o garanție de stat pentru 80% din valoarea împrumutului până la sfârșitul anului. Chiar dacă în discuțiile anterioare s-a menționat posibilitatea introducerii unor cerințe ISEE mai stricte, decretul final nu include această schimbare.

În concluzie, „Decreto Energia 2023” reflectă eforturile guvernului italian de a aborda preocupările curente ale cetățenilor săi, oferind suport în domenii precum costurile energetice și fiscalitatea. Se așteaptă ca aceste măsuri să aducă un oarecare respiro familiilor și comercianților în dificultate.

Țara cu 1.000.000 de români unde cu venit sub 600€ ai un avocat, analize medicale și cablu TV gratis

Venitul înregistrat al unei persoane de 1.000 de euro sau mai mic, este considerat pragul sărăciei în Italia. Cei care primesc un salariu mai mic de 1.000 de euro, au dreptul la o serie de prestații și contribuții de stat. De la dreptul la asistență juridică gratuită și de la indemnizația de invaliditate până la scutirea de la taxele universitare de școlarizare, de la al paisprezecelea salariu până la scutirea de la abonamentul TV.

Astfel, la un salariu cuprins înmtre 700 și 1.000 de euro pe lună îți iei avocat gratuit, îți deduci jumătate din chirie, ai gratuitate la o serie de analize și chiar la abonamentul TV.

Citește și Când vor primi mamele indemnizația de creștere a copilului majorată cu 50%. Ministerul Muncii a făcut anunțul

Venit sub 600 de euro pe lună nu trebuie să plătiți abonament la TV sau dacă aveți peste 75 ani. Dacă beneficiați de șomaj și sunteți angajat în timpul perioadei în care primiți indemnizația, nu pierdeți acest beneficiu.

La un venit sub 680 de euro pe lună sunteți scutit  de la tichetul sanitar pentru vizite de specialitate, examene de diagnostic și de laborator, tratamente termale poate fi obținută de către:

La un venit sub 1.250 de euro primești o subvenție pentru chirie de 300 de euro. La un venit între 1.250 și 2.500 euro primeșlti9 o subvenție de 150 euro


Calendar 2024
Calendar 2024