Booking.com a fost amendat cu șase milioane de lire pentru practici ilicite în Ungaria

Autoritatea de concurență din Ungaria a amendat site-ul de rezervări turistice Booking.com cu suma de de 6,1 milioane de lire pentru încălcarea legilor concurenței. Printre motivele menționate se numără publicitatea înșelătoare și presiunea psihologică asupra clienților, scrie New York Times, potrivit Agerpres.   

RomaniaTV.net
29 apr. 2020, 13:20
Booking.com a fost amendat cu șase milioane de lire pentru practici ilicite în Ungaria

Autoritățile au spus că au decis valoarea amenzii luând în considerare veniturile companiei olandeze realizate pe piața maghiară „Booking.com a întreprins practici în afara legilor prin reclamele înşelătoare care susţineau posibilitatea anulării gratuite pentru unele spaţii de cazare, precum şi exercitarea unei presiuni psihologice agresive care să genereze rezervări mai rapide”, au susţinut acestea.

Citește și: Vacanţă în Bulgaria în 2020. Autorităţile bulgare pregătesc deschiderea sezonului estival în plină epidemie de coronavirus

Booking şi-a exprimat dezamăgirea faţă de decizia autorităţilor maghiare şi a susţinut că toate politicile companiei sunt realizate cu intenţia de a veni în sprijinul clienţilor. Pe de alta parte, autoritatea a comunicat că anularea gratuită a rezervărilor era valabilă doar pentru un domeniu limitat de rezervări, iar clienţii erau oricum taxaţi întrucât Booking ar fi inclus suma în preţul final al cazării.

Momentan Booking.com nu are o filială în România, compania deţine un singur departament pentru relaţii hoteliere.