Preoţii au primit LIBER la Facebook, dar cu porţia. AVERTISMENT din partea Sfântului Sinod

Preoţii sunt încurajaţi să folosescă mijlocele moderne de comunicare în activitatea bisericească, în special în promovarea activităţilor educative, sociale şi misionare pe care le desfăşoară, dar sunt atenţionaţi să fie atenţi la ce postează inclusiv pe site-urile personale, potrivit hotărârii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

RomaniaTV.net
06 feb. 2015, 17:54
Preoţii au primit LIBER la Facebook, dar cu porţia. AVERTISMENT din partea Sfântului Sinod

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, reunit, joi şi vineri, în şedinţă de lucru, a luat în discuţie, printre altele, modul în care se desfăşoară activităţile de comunicare în spaţiul virtual.

Utilizarea de către clerul ortodox a mijloacelor de comunicare virtuală în întreaga activitate bisericească trebuie făcută cu scopul de a promova misiunea, viaţa spirituală şi unitatea Bisericii, nu în detrimentul acestora. Foarte multe biserici au site propriu, unde îşi promovează activitatea, ceea ce este foarte bine. Mai mult de atât, preoţii sunt încurajaţi să folosescă mijlocele moderne de comunicare în activitatea bisericească în special în promovarea activităţilor educative, social- filantropice şi misionare pe care le desfăşoară„, potrivit hotărârii Sinodului.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, părintele Constantin Stoica, a atras atenţia că, „şi atunci când este vorba de site-uri personale, preoţii trebuie să fie atenţi la ceea ce postează„.

Citeşte şi: SCANDAL în Sinaia cu firma de pompe funebre a Bisericii VIDEO