Boris Johnson relaxează restricţiile de la 1 iunie, în contextul criticilor legate de încălcarea acestora de către un consilier

Premierul britanic Boris Johnson a anunţat joi că restricţiile legate de coronavirus vor fi relaxate începând din 1 iunie, în timp ce controversele legate de încălcarea acestora de către cel mai apropiat consilier al său continuă, relatează Reuters.

RomaniaTV.net
29 mai 2020, 05:39
Boris Johnson relaxează restricţiile de la 1 iunie, în contextul criticilor legate de încălcarea acestora de către un consilier

În Anglia, până la şase persoane se vor putea întâlni în aer liber şi şcolile se vor redeschide treptat începând de luni, a declarat Johnson în cadrul unei conferinţe de presă în care a fost întrebat din nou în legătură cu decizia consilierului său, Dominic Cummings, de a conduce 400 km în timpul măsurilor de distanţare socială.

Până acum, erau permise doar întâlnirile între maxim două persoane din gospodării diferite în parcuri sau alte spaţii publice.

Johnson a precizat că, pentru a combate mai bine răspândirea virusului, oamenii ar trebui să evite să se întâlnească cu persoane din prea multe gospodării într-o succesiune rapidă.

Magazinele cu spaţii de vânzare exterioare, precum showroom-urile auto, se vor redeschide şi ele. De asemenea, vor fi reluate cursurile şcolare pentru unele clase din ciclul primar.

Johnson a declarat anterior că cinci condiţii trebuie îndeplinite înainte de o nouă relaxare, inclusiv scăderea numărului de infectări cu COVID-19 şi de decese. Toate cele cinci condiţii au fost acum îndeplinite, a declarat el.

„Nu pot şi nu voi arunca toate câştigurile pe care le-am realizat împreună, aşa că toate schimbările pe care le facem sunt limitate şi prudente”, a spus prim-ministrul britanic.

Marea Britanie a impus o izolare strictă la sfârşitul lui martie, în urma căreia toate magazinele, cu excepţia celor alimentare şi a farmaciilor, au fost închise.

La începutul lui mai a avut loc o primă relaxare, în urma căreia s-au putut redeschide o serie de afaceri, printre care şi magazinele de bricolaj.

Cifrele oficiale arată că Marea Britanie a avut cel mai mare număr de decese legate de noul coronavirus din Europa. Până miercuri, în jur de 37.800 de oameni au murit în Regatul Unit după ce au fost testate pozitiv pentru noul coronavirus.

Citeşte şi: Şoferii de autobuz sunt terorizaţi de călătorii recalcitranţi! Aceştia scuipă sau tuşesc în direcţia lor fără nici o jenă